Επικαιρότητα

Λίγο μετά τα εγκαίνια, 48ωρο λουκέτο – Πως αποφάσισε να έρθει ο Salt Bae στη Μύκονο

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από τότε που ο Τούρκος χασάπης –σεφ  Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός παγκοσμίως ως Salt Bae εγκαινίασε το καινούργιο του εστιατόριο στη Μύκονο και ήδη δέχθηκε τις πρώτες επισκέψεις από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Οι ελεγκτές βρέθηκαν στο εστιατόριο το βράδυ της Τρίτης, και παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ με αποτέλεσμα να επιβάλλουν λουκέτο στο εστιατόριο ξεκινώντας από την Τετάρτη.

Tα εγκαίνια του εστιατορίου είχαν στο «νησί των ανέμων» πριν λίγες ημέρες και, χθες το απόγευμα, ο διάσημος Τούρκος σεφ είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του από τη Μύκονο, η συγκεντρώνοντας πάνω από 440.000 like.

Ο Salt Bae που έγινε διάσημος από τον τρόπο που αλατίζει το κρέας προκαλώντας αίσθηση στο Διαδίκτυο, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μύκονο για να διαφημίσει τη λειτουργία του καινούργιου του εστιατορίου κάνοντας βέβαια και τις απαραίτητες αναρτήσεις στα social media:

Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο viral κρεοπώλης που τον γνώρισε και το ελληνικό κοινό και μέσω της εμφάνισής του στο Survivor;

Ο Nusret Gökçe γεννήθηκε το 1983 στο Erzurum της ανατολικής Τουρκίας και αποτέλεσε το ένα εκ των 5 παιδιών ενός εργάτη ορυχείων. Έγινε μαθητευόμενος κρεοπώλης μόλις στα 14 του, δουλεύοντας, όπως ο ίδιος έχει πει, 14 ώρες την ημέρα. Σε ηλικία 26 ετών άφησε την Τουρκία και έφυγε για την Αργεντινή, όπου επί τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια, για να ακολουθήσει η Αμερική ένα χρόνο αργότερα. Δεν κατάφερε ωστόσο να βγάλει βίζα, καθώς δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος, γι αυτό και απέτυχε 4 φορές να την εξασφαλίσει.

Τότε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Τουρκία με σκοπό κάποια στιγμή να ανοίξει το δικό του μέρος. O παλιός του φίλος, Mithat Erdem, ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία και τον εμπιστεύθηκε, ανοίγοντας μαζί του το πρώτο εστιατόριο (Nusr-Et Etiler) στην Κωνσταντινούπολη. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η σειρά του Dubai, και αυτή τη στιγμή ο Nusret είναι ιδιοκτήτης 5 εστιατορίων και 2 burgerάδικων. Στα μελλοντικά του σχέδια, όπως και ο ίδιος αποκάλυψε στον Σάκη Τανιμανίδη, να ανοίξει εστιατόρια στην Αθήνα και τη Μύκονο.

Τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου και τα κολλητά μπλουζάκια σε συνδυασμό με το αισθησιακό ταμπεραμέντο και φυσικά τα κοφτερά χασαπομάχαιρά του έρχονται να πλαισιώσουν τη δημοφιλή κίνησή του όσον αφορά τον τρόπο αλατίσματος.

Όλα αυτά τον έχουν καταστήσει τρομακτικά αγαπητό ακόμη και σε stars του Hollywood ή κορυφαίους αθλητές που επισκέπτονται τα εστιατόριά του. Ανάμεσά τους οι Leonardo DiCaprio, Mesut Ozil, Roger Federer και πάρα πολλοί άλλοι.

Source:gazzetta