Επικαιρότητα

Έτσι «σκοτώνεται» ο κορωνοϊός στο αυτοκίνητο

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια στις Η.Π.Α. απέδειξε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να «σκοτωθεί» όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο.

Αρκεί βέβαια ο ιδιοκτήτης του να το παρκάρει στον ήλιο, αφού φαίνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορούν να «σκοτώσουν» τον ιό.

Σύμφωνα πάντα με το αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, η έρευνα αποδεικνύει ότι παρότι ο κορωνοϊός επιβιώνει σε κάποιες από τις επιφάνειες του αυτοκινήτου έως και 3 ημέρες (π.χ. ατσάλι και πλαστικό) σε θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου, εάν η θερμοκρασία ανέβει και φθάσει κοντά στους 54 βαθμούς κελσίου, τότε το 99,9 του ιού «σκοτώνεται» σε 20 λεπτά. Σε θερμοκρασία 65 βαθμών κελσίου ο ιός εξαφανίζεται σε 5 λεπτά.

Τονίζουμε ότι στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου παρκαρισμένου στον ήλιο, ακόμη και μια ημέρα όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι 20 βαθμοί κελσίου, η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει στους 45 βαθμούς μέσα σε μόλις μια ώρα, ενώ εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 27 βαθμοί κελσίου, σε μια ώρα μπορεί να ανέβει στους 50 βαθμούς.

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που οι επιστήμονες συμβουλεύουν να μην αφήνουμε μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο για αρκετή ώρα τα παιδιά ή τα κατοικίδιά μας (ακόμη και ηλεκτρονικά αντικείμενα), ιδίως εάν το έχουμε παρκάρει στον ήλιο, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό μπορούν να αποβούν μοιραίες…Follow us on instagram @day2day.lifestyle

Image result for facebook logo

Like us on facebook Day2Day/LifestyleSource:newsauto