Επικαιρότητα

Η υπόθεση βιασμού του ταξιτζή σόκαρε τη χώρα -Ολα όσα ξέρουμε ως σήμερα

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- του νεαρού ταξιτζή. Για την υπόθεση, η οποία μέχρι στιγμής παρουσιάζει κενά και δημιουργεί απορίες, έχει προφυλακιστεί ο 29χρονος ηθοποιός Γιώργος Καρκάς.

Ο Γιώργος Καρκάς, είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως για την εν λόγω υπόθεση, ενώ κατόπιν εισαγγελικής εντολής δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του και τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο ηθοποιός κάλεσε ταξί μέσω εφαρμογής για να τον παραλάβει από το σπίτι του. Η κούρσα, μετά από κάποια ώρα κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με τον οδηγό και με τον συνοδηγό να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση, να έχουν καταναλώσει ουσίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός ταξί εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδρομής, από τη στιγμή δηλαδή που ο οδηγός ταξί παρέλαβε τον ηθοποιό από το σπίτι του προκειμένου να το μεταφέρει σε κάποιο σημείο που δεν έχει διευκρινιστεί αλλά τελικά κατέληξαν στο νοσοκομείο, παραμένει άγνωστο. Για το τι συνέβη στη διαδρομή γράφτηκαν και λέχθηκαν πολλά, όμως οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και διασταυρωθεί.

Τα μεγάλα κενά στην υπόθεση

Κάπως έτσι προκύπτουν και τα μεγάλα κενά στην υπόθεση και το πλήθος ερωτημάτων που αν δεν απαντηθούν δεν θα μπορέσει να διευκρινιστεί το τι συνέβη.

Στην αρχή, γράφτηκε ότι σε κάποια σημείο της διαδρομής ο οδηγός του ταξί και ο ηθοποιός συνάντησαν τρεις άλλους άνδρες οι οποίοι ζήτησαν από τον ταξιτζή να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους. Εκείνος, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, αρνήθηκε και ενώ ο ηθοποιός βρισκόταν ακόμη μέσα στο αμάξι του επιτάχυνε για να φύγει και πήγε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο καθώς ο ηθοποιός έχασε τις αισθήσεις του. Κατά την πρώτη αυτή εκδοχή όταν συνήλθαν οι δύο άνδρες στο νοσοκομείο πια άρχισαν να διαπληκτίζονται, ενώ ο οδηγός ταξί δεν ένιωθε καλά και για αυτό του πρότειναν να τον εξετάσει ιατροδικαστής ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Αλλες νεότερες εκδοχές δεν περιελάμβαναν τους τρεις άνδρες που πρότειναν στον ταξιτζή να συνευρεθεί μαζί του ερωτικά αλλά μια στάση στο περίπτερο κατά την οποία βγήκαν και οι δύο (ταξιτζής και ηθοποιός) από ταξί και στην επιστροφή ο ηθοποιός έριξε κάτι στον καφέ του ταξιτζή.

Ο ηθοποιός μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου έδωσε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή. Είπε ότι κάλεσε το ταξί το οποίο τον παρέλαβε από την Μιχαήλ Βόδα για να τον μεταφέρει στην Ομόνοια. Αργότερα, θα είχε ένα ραντεβού και ήταν σε αναμονή του μηνύματος που θα του έλεγε που να πάει και τι ώρα. Για αύτο κάλεσε ταξί για να πάει στην Ομόνοια για να περιμένει μέχρι να λάβει το sms για να κανονίσει το ραντεβού του.

Μόλις έφθασαν στο κατάστημα που ήθελε να πάει, ο ηδηγός του ταξί δέχθηκε να τον περιμένει, με ανοιχτό ταξίμετρο. Ο ηθοποιός έκανε τα ψώνια του και επιστρέφοντας διαπίστωσε ότι ο ταξιτζής είχε κλείσει το ταξίμετρο. Στη συνέχεια του ζήτησε να τον πάει κάπου να φάει, ενώ ακόμη ανέμενε το sms για το ραντεβού του. Ο ηθοποιός και ο ταξιτζής κατέβηκαν παρέα στο μαγαζί ο ηθοποιός για να φάει, ο ταξιτζής για να ουρήσει.

Εντωμεταξύ, ο ηθοποιός σε κάποια στιγμή πήγε στο ταξί για να πάρει τα τσιγάρα του. Εκεί ο ταξιτζής τον κατηγορεί ότι του έριξε ναρκωτικά στον καφέ για να τον υπνωτίσει, κάτι που αρνείται ο ηθοποιός.

Το τι συνέβη κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να το πει.

Πάνω ή σε μια τσάντα του ηθοποιού βρέθηκαν ναρκωτικά (ο πατέρας του μιλώντας στο iefimerida παραδέχθηκε ότι είναι περιστασιακός χρήστης) και κάποια σεξουαλικά βοηθήματα, την ύπαρξη των οποίων παραδέχθηκε ο ίδιος ο ηθοποιός μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου λέγοντας ότι ήταν για ένα ραντεβού στο οποίο θα πήγαινε εν συνεχεία.

Ο πατέρας του ηθοποιού μιλάει για μια στημένη ιστορία, απειλώντας με μηνύσεις τόσο το δημόσιο για το γεγονός ότι έβγαλε στα μανταλάκια τον γιο του, όσο και κάποια ΜΜΕ για αυτά που έγραψαν. Ο πατέρας του ηθοποιού μιλώντας στο iefimerida ανέφερε ακόμη τη δική του εκτίμηση ότι η όλη ιστορία δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. για να καταλαγιάσει ο θόρυβος από το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο που μόλις είχε βγει στη δημοσιότητα και έδειχνε ότι ο Ζακ δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά, τι υποστηρίζουν ο ίδιος ο ηθοποιός, ο πατέρας του και η μητέρα του:

Ηθοποιός: Είναι όλα ψευδή Είμαι θύμα παραποιημένων γεγονότων 

Ο 29χρονος Γιώργος Καρκάς μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν μπορεί να διακρίνει τον σκοπό όλου αυτού του πράγματος που γίνεται.

Ολα όσα είπε ο κ. Καρκάς στον ΣΚΑΪ (αυτολεξεί απομαγνητοφώνηση)

«Πολύ απλά δεν έχω κάνει τίποτα. Είναι όλα ψευδή. Είμαι θύμα παραποιημένων γεγονότων και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να διακρίνω τον σκοπό όλου αυτού του πράγματος που γίνεται. Είμαι πολύ μπερδεμένος. Η υπόθεση είναι πολύ περίεργη.
Εγώ είχα το ραντεβού μου μετά, γι αυτό και βρέθηκαν αυτά που βρέθηκαν μέσα στην τσάντα μου. Είχα ραντεβού να συνευρεθώ, δεν είχα την ανάγκη κανενός. Είχα ραντεβού, αυτό φαίνεται από το κινητό μου τηλέφωνο. Είχα μιλήσει με τον άνθρωπο που είχα να βρεθώ μετά. 

Πήρα έναν ταξιτζή από την εφαρμογή, μην την πω ολόκληρη δεν ξέρω αν κάνει ή δεν κάνει, και από εκεί και πέρα, προφανώς, όποιος θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, μπαίνω και σε αυτή τη διαδικασία πια να σκεφτώ με το μυαλό ενός τέτοιου ανθρώπου. Δεν θα καλούσα ποτέ έναν ταξιτζή για να κάνει κάτι τέτοιο, θα καλούσα κάποιον άσχετο από τον δρόμο για να μην μπορεί να βρεθεί, τι να πω δεν ξέρω;

(Τον κάλεσα) από την Μιχαήλ Βόδα με ένα κάθετο στενό, δεν θυμάμαι πως το λένε τώρα, ένα μικρό κάθετο στενό. Βγήκα πάνω στην Μιχαήλ Βόδα για να τον διευκολύνω κιόλας, να έρθει σε κεντρικό δρόμο και να μην ψάχνει τα στενά.

Αρχικά ήθελα να πάω στην Ομόνοια. Δεν είχα ραντεβού ακόμα, το πρόσωπο, που ήταν να βρεθώ, είχε κάποιον δικό του άνθρωπο στο νοσοκομείο και για να μην ενοχλώ είχα στείλει 1-2 μηνύματα και περίμενα να με πάρει, όταν θα τελείωνε από το νοσοκομείο και είχε να βγάλει τον σκύλο βόλτα. Μου είπε μετά από αυτά θα τα πούμε.

Εγώ, παρόλο αυτά ήθελα να κάνω κάποια ψώνια πριν για το ραντεβού, προφανώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα λέγαμε, περίμενα απλώς ένα τηλέφωνο της άλλης πλευράς, του ραντεβού μου ας το πούμε έτσι, για την ώρα και το πού.
Δεν θυμάμαι τι ώρα μπήκα στο ταξί. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ψιλοάργησε, ενώ αρχικά η εφαρμογή έλεγε εννέα λεπτά, τον έβλεπα από το GPS, τέλος πάντων, τον κάλεσα γύρω στις 18:30-18:40 και πρέπει να μπήκα γύρω στις 18:55 με 19:00, κάτι τέτοιο.

Αρχικά πήγαμε στην Αγίου Κωνσταντίνου που ήταν ένα sex shop, που ήθελα να ψωνίσω για το ραντεβού μου, και από εκεί και πέρα ήταν και η αφορμή που του είπα χαριτολογώντας, νέο άνθρωπο τον είδα, εγώ 29 χρονών, εκείνος 27 πόσο είναι δεν θυμάμαι, του λέω πάμε εκεί, πιάσαμε την κουβέντα και μιλήσαμε λίγο πιο ανοικτά, ο καθένας για τη δική του ζωή, έτσι όχι μεταξύ μας για κάτι.

Δεν το γνώριζα από πριν, από πού να τον γνώριζω. Εάν τον γνώριζα θα τον έπαιρνα τηλέφωνο να έρθει να με πάρει

Στη διαδρομή σταμάτησα στο μαγαζί που ήθελα να ψωνίσω. Εκατσα ένα 20λεπτο εκεί. Πριν βγω του έδωσα επιλογές «φεύγεις έχεις κάποιο ραντεβού;», «το αφήνεις το ρολόι και γράφει και σε πληρώνω μετά και με περιμένεις; τι θέλεις» και μου λέει «όχι, όχι φίλε σε περιμένω». Κατεβαίνω, μετά από 20 λεπτά βγαίνω από το sex shop, ήθελα να πάω και δίπλα σε ένα μαγαζί που είχε κάτι φόρμες και τέτοια να έπαιρνα κάτι γιατί ήμουν όλη μέρα στον δρόμο και τα λοιπά. Και πολύ απλά μόλις βγαίνω από το sex shop για να δω ότι με βλέπει και με περιμένει ο άνθρωπος σηκώνω το δάχτυλο, κάνοντας του ένα «οκ;» και μετά το σήμα πάλι με τα δάχτυλά μου σε λιγάκι. Ερχομαι, δηλαδή, σε λίγο. Μπαίνω στο δίπλα κατάστημα όπου είχε κάτι φόρμες και τέτοια. Βγαίνω σε δέκα λεπτά από εκεί, συνολικά ήμουν εκτός ταξί γύρω στο μισάωρο και από εκεί και πέρα μπαίνοντας μέσα είδα ότι είχε κλείσει το ταξίμετρο, ενώ εγώ του είχα δώσει την επιλογή «ή σε πληρώνω και φεύγεις, ή το αφήνεις ανοικτό». Οταν του το επισήμανα αυτό, του λέω «επ, το έκλεισες», μου λέει μην φοβάσαι, μην αγχώνεσαι ξέρω τις διαδρομές.

Εγώ ακόμα περίμενα από το ραντεβού μου μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο, το οποίο δεν είχε έρθει γιατί λέω εντάξει ο άνθρωπος έχει μπλέξει με τα νοσοκομεία και τα λοιπά.

Από εκεί και πέρα πήγαμε από το (…) δίπλα από το θέατρο Αποθήκη, που είναι στη Σαρρή στο Μοναστηράκι, γιατί πείναγα επειδή όπως σας είπα ήμουν όλη τη μέρα στον δρόμο και μόλις βλέπει το μαγαζί αυτό δεν προσφέρθηκα να τον κεράσω κάτι, όπως είπε ο κύριος, απλώς με το που είδε το σαντουιτσάδικο λέει «α, ωραία να πάω να ουρήσω», ας πούμε. Το είδε ως αφορμή να βγει να ουρήσει ο ταξιτζής.

Εγώ έφαγα, αυτός κατέβηκε για να ουρήσει, αρχικά. Βγαίνοντας αυτός, εγώ είχα ήδη παραγγείλει το σάντουιτς το δικό μου, άρχισε και κοίταγε εάν ήθελε να φάει κάτι και τα λοιπά και μετά παρήγγειλε και αυτός. Αργούσε το παιδί να τα φτιάξει και γυρνάω και του κάνω «πετάγομαι μια μέχρι το ταξί σου είναι ανοικτό;» στον συνοδηγό που είχα την τσάντα μου να πάρω μια τα τσιγάρα μου γιατί βαριέμαι να περιμένω μέχρι να  φτιάξει ο άλλος το σάντουιτς ας πούμε. Πάω, δεν βρίσκω τα τσιγάρα μου εν πάση περιπτώσει, επιστρέφω του λέω δεν τα βρήκα, ήταν χάλια η τσάντα μου, εννοώ ακατάστατη, αυτό εννοώ. 

Από εκεί και πέρα, όταν η στιγμή να πληρώσουμε, έψαχνε αυτός, έβγαζε κάτι χοντρά κι αυτά, έδωσα εγώ την κάρτα που είχα πάνω μου και του λέω τα βρίσκουμε με τη διαδρομή. Δεν προσφέρθηκα να τον κεράσω κάτι. Είδαμε το σαντουιτσάδικο, κατέβηκα να φάω, κατέβηκε να κατουρήσει, πολύ απλά μετά βγήκε, παρήγγειλε, έψαχνε δεν είχε ψιλά και του λέω ας το πέρασε τα, φίλε, από την κάρτα του παιδιού γιατί είμαστε εδώ πόσο κανένα τέταρτο εκεί πέρα. Λέω του παιδιού πέρνα τα από την κάρτα μου και του λέω μετά του οδηγού ας τα, τα βρίσκουμε από την διαδρομή. ΟΚ, ΟΚ. Δεν προσφέρθηκα να τον κεράσω κάτι, αυτό έχει μεγάλη διαφορά. 

Προφανώς (φάγαμε μαζί), πως θα τα φάμε χώρια. Εγώ συνέχισα, βέβαια, επειδή δεν οδηγούσα αυτός ήταν ο οδηγός, κάτσαμε και τα έφαγε εκεί αυτός. Είχαμε κλειστό το ταξίμετρο. Προφανώς όσο και να με χρέωνε κάτι που είχε να κάνει με όλα αυτά, δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να περιμένω να φάει οτιδήποτε, δεν θα τα πλήρωνα».

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν είχαν αναπτύξει τόσο γρήγορα, μια τόσο έντονα φιλική, ώστε να περνούν τόση ώρα μαζί, εννοώντας την ώρα της διαδρομής.

Ο ηθοποιός απάντησε, λέγοντας: «Δεν ήταν τόση ώρα. Από την Αγ. Κωνσταντίνου, που λέτε, μέχρι το Μοναστηράκι, που σας λέω εγώ, είναι 1,5 λεπτό. Από εκεί και πέρα, εγώ σας εξηγώ ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την αρχή, όχι φιλική σχέση, η πιο άνετη κουβέντα, θα την έλεγα εγώ, που πολύ απλά του είπα ότι το είδες το μαγαζί που θέλω να ψωνίσω είναι ένα sex shop, εάν γνωρίζεις πού πάω, εκεί πάω ή θα σε πάω εγώ εάν δεν γνωρίζεις που ακριβώς σου λέω. Δεν ξέρω μου λέει, ωραία θα σε καθοδηγήσω εγώ, του λέω και πήγαμε προς τα εκεί, απέναντι από το φαρμακείο του κ. Τάδε».

Ερωτηθείς για τον ισχυρισμό του ταξιτζή ότι κάτι του έριξε στον καφέ, ο κ. Καρκάς δηλώνει: «Αυτός ισχυρίζεται ότι αυτό το έκανα στο σαντουιτσάδικο, όταν πήγα να πάρω τα τσιγάρα μου από το αμάξι, που τελικά δεν τα βρήκα. Σε αυτό το σημείο ισχυρίζεται ότι του έριξα το οτιδήποτε μες στον καφέ. Σπρέι δεν είχα επάνω μου

Δεν γνωρίζω (γιατί τα λέει όλα αυτά). Υποψίες έχω από αυτά που βλέπω γιατί κατηγορούμαι. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να μιλήσω ακόμα».

Πατέρας ηθοποιού: Ισως ήταν και οι δυο φτιαγμένοι

«Το παιδί αυτή τη στιγμή είναι στην φυλακή θα πάω σήμερα να το δω, έχω μιλήσει με το παιδί όταν ήταν στα κρατητήρια θεώρησε ότι αυτό το πράγμα είναι τόσο απλό δεν έκανε καν χρήση του 48ωρου. Τι έκανα, δεν έκανα τίποτα ας πάμε στον ανακριτή να τελειώνουμε.
Εκείνο που έχει συμβεί χοντρά, αυτό που θεωρώ εγώ, είναι μια στημένη κατάσταση, η οποία μπορεί να μην είχε στηθεί από την αρχή από το σπίτι του που ξεκίνησε ο ταξιτζής για να βγάλει το μεροκάματο, αλλά μπορεί να στήθηκε, να φτιάχτηκε έτσι, δεν ξέρω το ποιόν του ταξιτζή, αλλά στήθηκε έτσι. Αν πάρει κάποιος τη δικογραφία στα χέρια του θα δει ότι όλο αυτό το πράγμα είναι τελείως ασύνδετο, είναι γεμάτο αντιφάσεις, έχει πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν μια κατάσταση. Αυτό που ενοχλεί εμάς και το παιδί είναι η χυδαία αντιμετώπισή του να τον βγάλουν στα μανταλάκια και να πουν να ο δράκος του Σέιχ Σου ας πούμε.
Ενα θα σου πω ο ταξιτζής πήγε τον γιο μου στο Ιπποκράτειο λιπόθυμο. Εφόσον τον είχε βιάσει ας πούμε θα έπρεπε να τον είχε πάει στην αστυνομία όχι στο νοσοκομείο. Τον πήγε στο νοσοκομείο και μόλις έφθασαν άρχισε να τον χτυπάει και να λέει κοίταξε στον καφέ κάτι μου έχει ρίξει. Δηλαδή πας έναν άνθρωπο να τον περιθάλψεις και μόλις φθάνεις στο νοσοκομείο τον χτυπάς.

Δεν ξέρω τι έγινε στο μοναστηράκι, εκεί που πήγανε. Σε τελευταία ανάλυση, το να κάνεις χρήση κακό στον εαυτό σου κάνεις, αρκεί να μην κάνεις εμπόριο. Εντάξει, όταν σου βρεθεί μια ποσότητα που είναι για ατομική χρήση να την κάνεις.

Αυτοί φτιάχτηκαν και οι δύο φαίνεται, κάτι έγινε στην πορεία, πήρε ανάποδες και σου λέει κάτσε εδώ υπάρχει ψωμί, σενάριο λέω και εγώ,
Εμείς σαν οικογένεια δεν ζητάμε τίποτα από τον μηνυτή, τουλάχιστον προς το παρόν. Εμείς κάνουμε τις κινήσεις μέσω του δικηγόρου και ζητάμε μετατροπή της φυλάκισης σε έναν περιορισμό, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Συλλέγουμε στοιχεία, έχουμε συλλέξει πολλά στοιχεία, πιστεύουμε και οι δικηγόροι το πιστεύουν, ότι ο Γιώργος θα δικαιωθεί. Δεν βγαίνει αυτό το πράγμα, δεν γίνεται, αυτό είναι σενάριο τι να πω…

Ο Γιώργος είναι στη φυλακή μέσα παίρνει τη μάνα του και της λέει φέρε μια φόρμα πάνω κάτω Χλ γιατί έχω έναν χοντρό συγκρατούμενο που φοράει συνέχεια την ίδια και την άλλη μέρα την πήρε και της λέει φέρτην ανεβάζει πίεση δεν έχει κανέναν να του φέρει.

Τον ρώτησαν μού λέει ότι λέει και στην κατάθεση που έγινε στην κατάθεση κάτω από συνθήκες αλλοφροσύνης. Με την άποψη ότι βρέθηκε κάπου που δεν το είχε φανταστεί. Δεν τον άφηναν να μας πάρει τηλ, τους έλεγε πάρτε τους γονείς μου δεν μας πήραν για 24 ώρες.

Εγώ θα μιλήσω μαζί του σήμερα και από εκεί και πέρα θα αναλάβουν να συντάξουν την αντιμήνυση και όταν βγουν κάποιες άλλες εξετάσεις που γίνονται, dna, καταθέσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη από γιατρούς που ήταν εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο, ζήτησε κατεπείγον η εισαγγελέας να ληφθούν καταθέσεις για να μάθουν και οι ίδιοι τι έγινε.

Μολονότι όλα εκκρεμούν η ασφάλεια αμπελοκήπων έδωσε σήμα για προφυλάκιση και δημοσιοποίηση των στοιχείων του.
Εμείς θα κινηθούμε νομικά και κατά του ελληνικού δημοσίου και κατά της κατάπτυστης φυλλάδας που λέγεται Espresso, γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Τον βγάζεις τον άλλον έτσι χωρίς να έχει τελειώσει η προανάκριση.

Επειδή ο Κωστόπουλος βγήκε ότι δεν είχε πάρει ναρκωτικά και τον σκότωσαν στο ξύλο οι αστυνομικοί βρήκαμε να βγάλουμε αυτό που είναι πιασάρικο για να ασχολείται όλη η κοινή γνώμη με την πατάτα που έκανε η αστυνομία.

Δεν υπάρχει σπρέι βιασμού, βρέθηκε σίσα που ο γιος μου δεν έχει πάρει ποτέ τέτοιο πράγμα. Βέβαια είναι χρήστης περιστασιακός. Οχι σίσα όμως, δεν το χρησιμοποιεί ποτέ αυτό».

Μητέρα του ηθοποιού

«Το παιδί μας συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης και εμάς μας ειδοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, παρόλο που είχε ζητήσει να ειδοποιηθεί η οικογένειά του… Ο γιος μου βρίσκεται κρατούμενος ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει δίκη. Πώς καταδικάζεις έναν άνθρωπο έτσι; Τον βάζουν φυλακή και τον διαπομπεύουν… Αποκλείεται να έχει κάνει όσα τον κατηγορούν. Δεν μπορεί να πατήσει ούτε μερμήγκι… Έχουμε μιλήσει ελάχιστα από κοντά. Αυτό που μας ρώτησε με κλάματα είναι «πιστεύετε ότι έχω κάνει εγώ αυτό πράγμα;» και του απαντήσαμε «φυσικά όχι, κανείς»… Κάποια στιγμή θα αποδειχθεί η αλήθεια και θα βγει. Ποιος θα αποκαταστήσει την τιμή και το όνομά του; Το θύμα έπρεπε να πάει τον δράστη στο Αστυνομικό Τμήμα και όχι στο νοσοκομείο… Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται από την υπερβολική καλοσύνη του και την εμπιστοσύνη που δείχνει στους ανθρώπους. Στο Αστυνομικό Τμήμα ο γιος μου είπε «αυτός πριν λίγο με είχε φιλαράκι και τώρα με κατηγορεί ότι του έριξα κάτι στον καφέ;»…», είπε χαρακτηριστικά.

Γιατρός του Ιπποκράτειου

Γιατρός απο την ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, που ήταν εκεί όταν έφθασε το ταξί με τον οδηγό και τον ηθοποιό, μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ. «Όταν φτάσαμε εκεί, ο ένας άνδρας δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Πήγαινε μπρος-πίσω και δεν μας άφηνε να τον βάλουμε στο φορείο. Τότε ο ταξιτζής άρχισε να φωνάζει και να λέει “σώστε με, εγώ θέλω βοήθεια, όχι αυτός”», είπε ο Ν. Κουδούνης, ειδικευόμενος γιατρός.

Και συνέχισε:

«Όταν μπήκαμε μέσα στο ταξί, για να δούμε τι υπάρχει, μύριζε απαίσια. Αυτό που είδα ήταν ότι το ταξίμετρο έγραφε το ποσό των 17 ευρώ», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Ο ταξιτζής άλλαξε μετά τακτική και έλεγε “δεν νιώθω τα πόδια μου, τα χέρια μου”. Ο οδηγός ταξί έλεγε “τι μου έκανες, ρε αλήτη;”». Εκείνη τη στιγμή, όπως αφηγήθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο γιατρός ειδοποίησε τους συναδέλφους του να επέμβουν καθώς είδε τον ταξιτζή να είναι σε φάση να επιτεθεί στον ηθοποιό: «Φοβήθηκα μην πάει να τον λιντσάρει».

«Η κατάσταση», αφηγήθηκε, «είχε ξεφύγει και ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Ήρθε σε δέκα λεπτά, καθώς κατάλαβαν την κρισιμότητα της κατάστασης. Από τη στιγμή που ήρθε η Αστυνομία, φόρεσαν γάντια και προχώρησαν σε προσωπικό έλεγχο του συνοδηγού. Εκείνος δεν ήθελε να βγει έξω και τελικά, σιγά-σιγά τον έβγαλαν από το ασθενοφόρο. Ο οδηγός ταξί πάλι θέλησε να του επιτεθεί και χρησιμοποιούσε φράσεις όπως θα σε σκοτώσω”».

«Οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο στα πράγματα του συνοδηγού, και αυτά που βρήκε ο αστυνομικός τα έβαλε σε σακουλάκι. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη συνέχεια τον εν λόγω κύριο και εμείς αρχίσαμε να προσπαθούμε να επαναφέρουμε τον οδηγό ταξί. Είχε πάνω από 120-130 παλμούς», είπε ο γιατρός.

«Από το καρδιογράφημα που του κάναμε, δεν ανησυχήσαμε. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσαμε με κάποιον από τον κύκλο του. Εντελώς τυχαία, πήρε τηλέφωνο, στο κινητό του ταξιτζή, ένας φίλος προσωπικός και του είπαμε να έρθει στο νοσοκομείο. Πέρασε πολλή ώρα για να συνέλθει. Αλλά όταν έγινε αυτό, δεν ήθελε να μείνει στο νοσοκομείο», είπε ο Ν. Κουδούνης.

Source:iefimerida
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *