Υπόθεση Novartis: Ιδιοκτήτης διαφημιστικής αρνείται διακίνηση χρήματος

Aρνείται ότι είχε σχέσεις με πολιτικούς ο ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας, η οποία ελάμβανε διάφορα χρηματικά ποσά από την Novartis, χρήματα που θεωρούνται ύποπτα για διακίνηση πολιτικού χρήματος, καθώς η δράση της εταιρείας του και τα ευρήματα από τις έρευνες περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που φέρει την επωνυμία «Νέες Ιατρικές Εξελίξεις» έχει κληθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς να δώσει εξηγήσεις για τις συναλλαγές που είχε με την Νοvartis, αλλά και για χειρόγραφο σημείωμα που εντοπίστηκε από τις έρευνες με αναγραφή διαφόρων ποσών, περί το ένα εκατομμύριο ευρώ, καθώς και την έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Μέσω του δικηγόρου του Αποστόλου Λύτρα ο ιδιοκτήτης της εν λόγω διαφημιστικής, αρνείται την έκδοση εικονικών τιμολογίων και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι συναλλαγές του με την Novartis ήταν καθόλα νόμιμες, ενώ παράλληλα αρνείται όχι μόνον τυχόν διακίνηση εκ μέρους του πολιτικού χρήματος αλλά και κάθε σχέση με πολιτικούς.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της διαφημιστικής που έχει κληθεί για εξηγήσεις η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει καλέσει και τέσσερα μέλη Επιτροπών που τιμολογούσαν φάρμακα από το υπουργείο Υγείας, ενώ την επόμενη εβδομάδα δρομολογούνται οι νέες αρχειοθετήσεις για πολιτικούς, για τους οποίους η έρευνα δεν έχει ακόμα κλείσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχειοθετήσεις θα αφορούν τους περισσότερους από τους πέντε πολιτικούς για τους οποίους, προς το παρόν, η έρευνα είναι ανοικτή.

Source:skai
Μετάβαση στο περιεχόμενο