Επικαιρότητα

Δεν υπογράφει τα διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη ο Παυλόπουλος

Αναμένει το εκλογικό αποτέλεσμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης

Δεν θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είχε αποκαλύψει το Newpost, Προκόπης Παυλόπουλος, τα διατάγματα για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης που αποφάσισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήδη είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές.

Τελευταία ημέρα του τρέχοντος δικαστικού έτους, 30η Ιουνίου 2019 αποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου από το Σύνταγμα ορίου ηλικίας, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τα διατάγματα αλλά και δεν θα τα επιστρέψει στο Μαξίμου, θα αναμένει το εκλογικό αποτέλεσμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον νέο Υπουργό δικαιοσύνης θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς ο τελευταίος του ανέλυσε το σκεπτικό του. Αν και στις πρώτες επαφές είχε δημιουργηθεί ένταση ωστόσο στη συνέχεια με νέες επαφές έπεσαν οι τόνοι και φαίνεται πλέον να υπάρχει κατανόηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Το αιχμηρό “αντίο” της Ξένης Δημητρίου από την εισαγγελία

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τη θητεία της εξέδωσε η απερχόμενη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

“Ολοκληρώνεται σήμερα η θητεία μιας ζωής στο εισαγγελικό σώμα, μεγαλύτερη από 40 χρόνια, με σταθμούς την είσοδο μου σε αυτό το 1978, την προαγωγή μου σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήδη από το 2012 και τον διορισμό μου στο βαθμό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τον Ιούνιο του 2016”, αναφέρει..

Επισημαίνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για δημοσιεύματα του Τύπου που βάλουν, όπως τονίζει, εναντίον της.

“Ορισμένα δημοσιογραφικά έντυπα με συνομωσιολογίες, υποβάλλοντας θολά και παραπειστικά ερωτήματα και ρίχνοντας σκιές προσπαθούν εσχάτως να σπιλώσουν αυτή την ανεπίληπτη πορεία, μη διστάζοντας να στοχοποιήσουν ακόμη και συγγενικά μου πρόσωπα”.

Παράλληλα τονίζει ότι εργάστηκε με θέρμη για τη διεθνή εξωστρέφεια του θεσμού και για τη σύνδεση της εισαγγελίας με τις σύγχρονες νομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε ασκήσει πριν από λίγο καιρό αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Επιπλέον, είχε χειριστεί υποθέσεις γύρω από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Νοvartis.

 

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο