Επικαιρότητα

Υπέρ της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ οι Γερμανοί εργοδότες

«Η ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασία κυλά καλύτερα του αναμενομένου» ανέφερε εκπρόσωπος των εργοδοτικών ενώσεων της Γερμανίας, δικαιώνοντας το «θα τα καταφέρουμε» της καγκελαρίου Μέρκελ. 

Η περίφημη φράση της καγκελαρίου, την εποχή της έκρηξης της προσφυγικής κρίσης, έγινε αφορμή για εντονότατες αντιπαραθέσεις, ενώ ήταν η εποχή που άρχισε να φουντώνει και το φαινόμενο της ενίσχυσης του ακροδεξιού AfD. Τρία χρόνια αργότερα, όμως, ο Ίνγκο Κράμερ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Εργοδοτικών Συνδέσμων (BDA) δηλώνει στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine Zeitung ότι από τους περισσότερους του ενός εκατομμυρίου ανθρώπους που ήρθαν στη Γερμανία από το 2015, «σήμερα θα έχουμε σύντομα 400.000 με θέση επαγγελματικής εκπαίδευσης και θέση εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κράμερ, «πολλοί μετανάστες έχουν γίνει στήριγμα για τη γερμανική οικονομία» και, όπως επισημαίνει, η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται την έλευση μεταναστών, ενώ προτρέπει τους πολίτες να δουν τους νεοεισερχόμενους ως στοιχείο εμπλουτισμού. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι «θα τα καταφέρουμε», συμπεραίνει ο Ίνγκο Κράμερ.

Η εκτίμηση του εκπροσώπου των γερμανών εργοδοτών προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τις τάξεις του AfD. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ακροδεξιού κόμματος Αλεξάντερ Γκάουλαντ μίλησε στην DW, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Ίνγκο Κράμερ: «Μένω έκπληκτος με το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει ο πρόεδρος των εργοδοτικών συνδέσμων. Όμως οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της οικονομίας σπάνια βρίσκονται δίπλα στις δυσκολίες των ανθρώπων. Μάλλον δεν διαβάζει τίποτα για επιθέσεις με μαχαίρι ούτε ακούει για βιασμούς μαθητριών. […] Αλλά μόνο αν αγνοήσει κάποιος όλα αυτά μπορεί να βγάλει ένα τόσο ανόητο συμπέρασμα».

Source:reader
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *