“Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους του, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια”.
Αυτό δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Τοπαλούδης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του, Ελένης.
Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε “εξωφρενικό” το να έρχονται εδώ και να “μας εμπαίζουν σαν οικογένεια”, αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων, ενώ σημείωσε πως “η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά”.
“Σταματήστε να παίζετε πολιτική παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας”, τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης. Ζήτησε απ’ όλους “να σταματήσουν να παίζουν παιχνιδάκια στη μνήμη της κόρης μας. Αν θέλουν να λύσουν διάφορα ζητήματα, να το κάνουν εκτός δικαστηρίου. Όχι στη μνήμη της κόρης μας”. Είπε πως μηνύματα συμπαράστασης φτάνουν στην οικογένεια όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ο Γιάννης Τοπαλούδης σημείωσε με νόημα ότι “αυτό να το αντιληφθούν και αυτοί που μας κυβερνούν”.
Στη συνέχεια απαντώντας στην ερώτηση για το τι περιμένει από τη σημερινή απόφαση, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
“Περιμένω των ανώτατη ποινή που προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελληνικός ποινικός κώδικας. Αν το ανώτατο ήταν η θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή”, είπε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Γκιουγκής, δικηγόρος της οικογένειας αλλά και θείος της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, δεν έκρυψε την οργή του για την ανάρτηση και την παρέμβαση του Άκη Σκέτσου και ζήτησε να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Μίλησε για πολιτικές παρεμβάσεις χωρίς κανένα λόγο. “Κανένας υπουργός δεν έχει προσωπική άποψη ποτέ. Έπρεπε να προσέχει ο Σκέρτσος και να μην εκφραστεί στο θέμα αυτό”, τόνισε και σχολίασε ιδιαίτερα το γεγονός πως η κριτική έγινε την παραμονή της απόφασης.
“Δεν επηρεάζονται οι δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι που είναι πολίτες όταν βγαίνει ένας υπουργός και μιλάει για λαϊκά δικαστήρια; Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Να αφήσουν τους δικαστές να βγάλουν απόφαση ανεπηρέαστοι. Να μην εκμεταλλεύονται κάποιοι τη δημοσιότητα αυτής τη δίκης για να προβάλουν προσωπικές φιλοδοξίες”, κατέληξε.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας για την θλιβερή υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο από δύο άνδρες το 2018.
Την Πέμπτη το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε η εισαγγελέας της έδρας μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί κατά την πρώτη της αγόρευση.
Η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα, απάντησε στην πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό,Κλεφτοδήμου, όσο και η πρόεδρος του δικαστηρίου, που ζήτησε από τον εκπρόσωπο του ΔΣΑ και όσους φωνάζουν μέσα στην αίθουσα να αποχωρήσουν.
Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/xespa-o-pateras-tis-topaloudi-stamatiste-na-paizete-politika-paixnidia-sti-mnimi-tis-koris-mou/.