Επικαιρότητα

Στο βυθό της θάλασσας 2.000 Porsche και Audi

Συμβαίνουν και αυτά. Κάποιες από τις τελευταίες Porsche 911 GT2 RS έπεσαν θύμα ναυτικού ατυχήματος και βρίσκονται πιθανότατα στο βυθό της Γαλλικής θάλασσας.

Η παραγωγή της 911 GT2 RS έληξε τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά φαίνεται ότι η Porsche παρατείνει την παραγωγή (τουλάχιστον για μερικά αυτοκίνητα ακόμη) προκειμένου να ικανοποιήσει μια χούφτα πελάτες στη Βραζιλία, τα οχήματα των οποίων χάθηκαν σε ένα πρόσφατο ναυτικό ατύχημα.

Ένα φορτηγό πλοίο με το όνομα Grande America βυθίστηκε στις ακτές της Γαλλίας στις 12 Μαρτίου μετά από μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα από τα κιβώτια εμπορευμάτων στο κατάστρωμα, το οποίο μετέφερε σχεδόν 2.000 αυτοκίνητα. Η Audi Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι το σκάφος είχε και διάφορα δικά της μοντέλα όπως είναι τα A3, A5, Q7, RS4 και RS5.

Ωστόσο, η Porsche δεν έχει δηλώσει δημοσίως ότι έχει αυτοκίνητα στο ίδιο πλοίο, αλλά χάρη σε μια επιστολή με αποστολέα την Porsche Brazil και παραλήπτη έναν πελάτη, μάθαμε πως μια από τις 911 GT2 RS δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω του ναυτικού ατυχήματος του συγκεκριμένου πλοίου.

“Λυπούμαστε που σας ενημερώσαμε ότι, λόγω πυρκαγιάς το πλοίο που μετέφερε το όχημά σας βυθίστηκε στις 12 Μαρτίου 2019. Και για το λόγο αυτό, η GT2 RS σας δεν μπορεί να παραδοθεί.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Porsche ολοκλήρωσε την παραγωγή της 991 GT2 RS τον Φεβρουάριο του 2019 και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατό να σας παραδώσουμε άλλο αυτοκίνητο. Ωστόσο, λόγω της φύσης της κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε πιστός και εξαιρετικά πολύτιμος πελάτης για το σήμα μας, η Porsche αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή της GT2 RS στη Γερμανία, έτσι το νέο όχημά σας θα κατασκευαστεί τον Απρίλιο, με προγραμματισμένη παράδοση για τον Ιούνιο. Συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τοπική Porsche για περισσότερες πληροφορίες”.

Πηγές από τη Βραζιλία ανέφεραν ότι το φορτηγό πλοίο έφερε τουλάχιστον τέσσερις Porsche 911 GT2 RS, μαζί με άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των 718 Caymans και Boxster, καθώς και Cayenne.

Τι θα κάνει η Porsche με τα αυτοκίνητα που βούλιαξαν

Συνήθως, όταν ένας κατασκευαστής κατασκευάζει μια σειρά εξαιρετικά περιορισμένων, μικρής παραγωγής σπορ αυτοκίνητων, αυτό συμβαίνει. Εάν χάσατε την ευκαιρία σας θα πρέπει να περιμένετε ελπίζοντας για ένα νέο πλάνο, ή αλλιώς να στραφείτε στην αγορά μεταχειρισμένου, που πιθανότατα να βρείτε αυτό που θέλετε σε μια πολύ φουσκωμένη τιμή. Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτά τα αυτοκίνητα δεν φτάνουν ποτέ στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους;

Σε αυτό το πλοίο που ναυάγησε ήταν 10.000 κιλά υδροχλωρικού οξέος, 70.000 κιλά θειικού οξέος και περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών των 2.000 αυτοκινήτων ήταν τέσσερις Porsche 911 GT2 RS, που προορίζονταν να παραδοθούν στους τυχερούς νέους ιδιοκτήτες στη Βραζιλία. Κανονικά, σε μια κατάσταση όπως αυτή, τα αυτοκίνητα χάνονται για πάντα. Οι αγοραστές θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους από τους αντιπροσώπους και όλα μέλι γάλα. Αλλά αυτά δεν είναι απλώς κοινά αυτοκίνητα. Η Porsche 911 GT2 RS αποτελεί την ταχύτερη 911 που κατασκευάστηκε ποτέ, ένα άγριο παιχνίδι, ένα σπάνιο κομμάτι για τους απαιτητικούς ενθουσιώδεις οδηγούς. Με άλλα λόγια, ο θάνατος αυτών των τεσσάρων αυτοκινήτων δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Η Porsche Βραζιλίας επιβεβαιώνει ότι 37 από τα νέα της αυτοκίνητα, στη διαδρομή από το Αμβούργο της Γερμανίας προς το Santos της Βραζιλίας, ήταν στο πλοίο Grande America που υπέστη ναυάγιο κοντά στην ακτή της Βρέστης, της Γαλλίας, στις 12 Μαρτίου 2019″.

“Μεταξύ του στόλου λοιπόν ήταν τέσσερις 911 GT2 RS. Σε μια ειδική απόφαση με σκοπό να υποστηρίξει τη δέσμευσή της προς τους πελάτες της στη Βραζιλία, η Porsche έχει εξασφαλίσει ότι οι μονάδες αυτές θα αναπαραχθούν με τη σειρά που επιβεβαιώθηκαν αρχικά”. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Porsche θα αντικαταστήσει τα τέσσερα αυτοκίνητα που χάθηκαν στο φλογερό ναυάγιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι Βραζιλιάνοι ιδιοκτήτες δεν είναι τόσο άτυχοι μετά από όλα – απλά θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο…

 

Source:newsauto
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο