Επικαιρότητα

Βουλή: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΔΗΣΥ για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας

Σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ και ΔΗΣΥ εξελίχθηκε η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 3 (σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας) στη αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. 

Ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε την θέση ότι η πρόταση για θρησκευτική ουδετερότητα που προωθεί η κυβέρνηση έχει στόχο την υπονόμευση της εθνικής ταυτότητας. «Είστε εθνομηδενιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Είστε θεωρητικός της ακροδεξιάς μόνο που η ακροδεξιά στην ΝΔ είναι μειοψηφία και δεν έχει σχέση με τους κατσαπλιάδες της Χρυσής Αυγής. Πρέπει όμως να απαντήσετε τι θα κάνετε» ήταν η αιχμηρή απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Και όταν αργότερα ο Μάκης Βορίδης επανήλθε μιλώντας για κακοποίηση της αλήθειας αφού για τον ΣΥΡΙΖΑ όποιος υπερασπίζεται την εθνική ταυτότητα είναι ακροδεξιός, η κυρία Χριστοδουλοπούλου επέμεινε στη θέση της και στους χαρακτηρισμούς της μιλώντας για βρυκόλακες.

Η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία καθώς  η προστασία της ανεξιθρησκείας που επικαλείται η κυβέρνηση για να τροποποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο προστατεύονται από το άρθρο 13. Υπενθύμισε εξάλλου ότι η χώρα μας δεν έχει ούτε μια καταδίκη για παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την τροποποίηση της συνταγματικής διάταξης με στόχο «να έχει μια εσάνς Αριστεράς μετά την δεξιά μνημονιακή στροφή του».

«Μόνο ένα πράγμα σας νοιάζει, κατέληξε, η διατήρηση στην εξουσία με κάθε τρόπο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να φέρει τον προτεσταντισμό στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε για εξαπάτηση των πολιτών αναφορικά με την πρωθυπουργική εξαγγελία για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων στη θέση των ιερωμένων.

“Έχω ακούσει τις θεωρίες, περί διοικητικών δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνδέονται με όρους δημοσίου δικαίου με τον φορέα τους. Αλλιώς γιατί οι ιερείς συνταξιοδοτούνται με πολιτική σύνταξη; Άνθρακες ο θησαυρός. Κολοσσιαία φούσκα η οποία διατάραξε την κατάσταση στις σχέσεις Κράτους -Εκκλησίας αλλά και στην κοινωνία. Τώρα που έσκασε η φούσκα και πήγαν όλοι στα μεγέθη τους και αποκαλύφθηκαν οι σκοποί τους μπορούμε να συζητήσουμε πιο ήρεμα για το άρθρο 3” είπε.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *