Βουλγάρικο “βέτο” στον Ζάεφ για τη μακεδονική γλώσσα

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας απαιτεί από τον Ζάεφ να σταματήσει να μιλά για μακεδονική γλώσσα. Ο Καρακατσάνοφ έκανε λόγο για “κατάχρηση από τον πρόεδρο της πΓΔΜ”.

“Φρένο”και μάλιστα με τρόπο που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, βάζει στον ριψοκίνδυνο όπως αποδεικνύεται Ζόραν Ζάεφ, ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ.

Όπως γράφει το Militaire.gr με δήλωσή του ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας κάνει σαφές στον Ζάεφ ότι αν συνεχίσει να υποστηρίζει πως η συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει “μακεδονική” γλώσσα, τότε ο ίδιος θα θέσει ζήτημα στην κυβέρνησή του για να μην υποστηριχθεί η είσοδος των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Να βάλει βέτο δηλαδή.

Ο Καρακατσάνοφ έκανε λόγο για “κατάχρηση από τον Ζάεφ” και χρειάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση το ΥΠΕΞ των Σκοπίων για να “στρογγυλέψει” τα όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.Μπορεί τα Σκόπια να πιστεύουν ότι ο “αμερικανικός άνεμος” είναι αρκετός για να “φουσκώσουν τα πανιά” και να πλεύσουν προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο κ.Ζάεφ έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα και στην ελληνική κυβέρνηση , η οποία έχει δείξει μέχρι τώρα την ανοχή της κατανοώντας τα εσωτερικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Ωστόσο είναι προφανές ότι υπάρχουν όρια τα οποία έχουν ξεπεραστεί από τον Ζάεφ.

Source:news247
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο