Επικαιρότητα

Βόμβα Μέρκελ: Ως τις αρχές Απριλίου το lockdown – Φόβος για δεκαπλάσια κρούσματα λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε στους βουλευτές του συντηρητικού της κόμματος ότι αναμένει πως το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Απριλίου, όπως αναφέρει η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Bild επικαλούμενη κάποια από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση.

“Αν δεν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε αυτόν τον βρετανικό ιό (Σ.τ.Σ: το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού), τότε μέχρι το Πάσχα θα έχουμε δεκαπλάσια κρούσματα. Χρειαζόμαστε οκτώ με δέκα ακόμη εβδομάδες σκληρών μέτρων“, είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με την Bild.

Πρωθυπουργός Βαυαρίας: Η Γερμανία πρέπει να εξετάσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας

Η Γερμανία πρέπει να εξετάσει την εισαγωγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης των ανθρώπων που φροντίζουν.

“Τάσσομαι κατά μιας γενικής υποχρέωσης” του κόσμου “να εμβολιαστεί”, δήλωσε ο Μάρκους Σέντερ στο δίκτυο ZDF.

“Ωστόσο οφείλουμε να εξετάσουμε την αύξηση της προστασίας για τους ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας”, πρόσθεσε, αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι πολλοί από το προσωπικό γηροκομείων δεν προγραμματίζουν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/diethni/article/merkel-os-tis-arxes-apriliou-to-lockdown—fobos-gia-dekaplasia-krousmata-logo-tis-metallaxis-tou-koronoiou/.

Μετάβαση στο περιεχόμενο