Επικαιρότητα

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης τον Αύγουστο – Το τηλεφωνημα Μέρκελ

Το Βερολίνο θα επισκεφθεί στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από πρόσκληση της Άγγελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη του νίκη και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα. Ο κ. Μητσοτάκης την ευχαρίστησε και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος της συνάντησης, που θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου όταν και θα ανοίξει η Βουλή.

Το πρώτο ταξίδι, ωστόσο, του νέου πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα διεξαχθούν το τριήμερο 20-22 Ιουλίου. Ο χρόνος της επίσκεψης οριστικοποιήθηκε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επίσης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Με SSM και ίδρυμα Νιάρχος οι πρώτες συναντήσεις Μητσοτάκη

Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ένρια, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με τις ηγεσίες των ελληνικών τραπεζών και τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συνάντηση των δυο αντρών αναμένεται να γίνει στις 17:30.

Κατόπιν θα έχει συνάντηση με τον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στις 18:00 και μισή ώρα αργότερα (18:30), θα συναντηθεί με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Νομοσχέδια και προγραμματικές δηλώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει έρθει στη Βουλή το ν/σ για την λειτουργία της κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και το νέο φορολογικό, ενώ στις 20-21-22 Ιουλίου αναμένεται η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Την Τετάρτη το υπουργικό

Την Τετάρτη, για πρώτη και για τελευταία φορά, αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο κτίριο της Βουλής καθώς οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο θα ξεκινήσει στις 12:00  και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

 

Source:thetoc
Μετάβαση στο περιεχόμενο