Επικαιρότητα

Συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ με καρφιά και υψηλούς τόνους – Βίντεο

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:

Αμήχανα χαμόγελα από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και αμέσως μετά καρφιά εκατέρωθαν έδωσαν το στίγμα στη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι και τους Αλέξη Παπαχελά και Σία Κοσσιώνη. Ο Αλέξης Τσίπρας σπάει το εμπάργκο που είχε επιβάλει στον τηλεοπτικό σταθμό μετά τη φονική πυρκαγιά στον Σκάι με αφορμή αποκλειστικό ρεπορτάζ του σταθμού, που μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα είχε επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας. Ο κ.Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερα αμήχανος τη στιγμή που η κ.Κοσσιώνη τον καλωσόρισε στον σταθμό. « Οσα συνέβησαν είναι περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα», είπε ο κ.Τσίπρας.

Μάλιστα, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τον σταθμό να αναθεωρήσει τη θέση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και  είπε ότι η απόφασή του να πάει στον Σκάι ήταν οριακή- εκτίμησε δε, ότι μάλλον δεν βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιά στάση θέλετε; Σε όλα ναι;» ρώτησε η Σία Κοσσιώνη για να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ότι βρίσκεται απέναντι σε δύο δημοσιογράφους που εκτιμά. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στους δημοσιογράφους υποψηφίους με τη ΝΔ, λέγοντας ότι προτιμά τον κ.Παπαδημητρίου και τον κ.Μπογδάνο να υπερασπίζονταιτις θέσεις της ΝΔ από τα έδρανα της βουλής.

Η στοχοποίηση των μέσων ενημέρωσης

Στην παρατήρηση του Αλέξη Παπαχελά ότι επέλεξε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τη στοχοποίηση (βοθροκάναλα, σκάι- ξεφτίλες κλπ.) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι «πολλές φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβαλε με την κριτική».
Υπήρξε ανακοίνωση ενάντια στην κυβέρνηση από την ιδιοκτησία του Σκάι, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε ο κ.Καμμένος είναι ο κ.Καμμένος» στην παρατήρηση ότι ο πρώην κυβερνητικός εταίρος καλούσε να μπουν βόμβες στον Σκάι.

Σας κάναμε κριτική ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια και μας επιβάλατε διαδοχικά εμπάργκο για περιστατικά που επιβεβαιώθηκαν, είπε η κ.Κοσσιώνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε από πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης, γιατί όλα τα μέσα κατά ένα περίεργο τρόπο είχαν περίπου ανακαλύψει ότι περίπου τα μνημόνια ήταν ευλογία. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, έπαιξαν τον αντίστροφο ρόλο. Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε ανασφάλεια όχι στους δημοσιογράφους, αλλά στους ιδιοκτήτες. Συγκρουσθήκαμε για τις τηλεοπτικές άδειες, οι ιδιοκτήτες των μέσων πληρώνουν».

-Επιδιώξατε να φτιάξετε τη δικιά σας διαπλοκή, με τον κ.Καλογρίτσα και με τον κ.Σαββίδη

-Θα ήταν αστείο να επιδιώκαμε συνθήκες διαπλοκής με ανθρώπους που ήταν ίδιοι στο προηγούμενο διάστημα. Επιδιώξαμε τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο. Αδικα μας ασκήθηκε κριτική για τον Καλογρίτσα. Δεν θα του παίρναμε την άδεια την επόμενη μέρα. Δημόσια έργα έδιναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έδινε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ.

– Πώς νιώθετε για την ήττα στις ευρωεκλογές και για το γεγονός ότι ο κόσμος σας «μαύρισε»;

-Δεν αισθάνομαι ότι μας μαύρισαν, κι άλλες φορές έχουμε χάσει. μετά από 4,5 χρόνια θα εκφρασθεί και η δυσαρέσκεια και η κόπωση του εκλογικού σώματος, αλλά πήραμε ένα 24%. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχαμε πάρει 26%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό που τον κατατάσσει στα ισχυρότερα κόμματα της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Υπήρξε βουβό κλίμα και δεν είχαμε εκτιμήσει τη μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ. Δεν μπορώ να «απέσχω» από το μήνυμα του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε στον βασικό του στόχο να βγούμε από τα μνημόνια.

– Μήπως ο λαός σας χρεώνει ότι φέρατε ένα ακόμη μνημόνιο; Δημιουργήσατε πολύ μεγάλες προσδοκίες. Μοιάζει σα να θέλετε να ξεχάσετε γιατί περάσαμε αυτή την τετραετία τόσο δύσκολα;

-Ζητήσατε από τον κ.Καραμανλή να απολογηθεί; Από τον κ.Σαμαρά;  Εγώ να απολογηθώ όσο θέλετε.

-Εμείς ζητήσαμε, αλλά δεν μας παρακολουθείτε

-Δεν σας παρακολουθώ πολύ. Λειτουργείτε σα να ξεκίνησαν όλα το 2015. Το 2009 ήρθε ο κ.Παπανδρέου και είπε λεφτά υπάρχουν και είχαμε έλλειμμα 15%, ο κ.Σαμαράς μας άφησε με 28% ανεργία.  Αναγκασθήκαμε να πάμε σε συμβιβασμό και πήγα αμέσως σε εκλογές. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε με ένταση. Θέλω να μιλήσω από καρδιάς. Οι επιλογές που έκανα ήταν πολύ δύσκολες.

-Διαλέξατε τον κ.Βαρουφάκη…

-Αφήστε με μιλήσω μόνος μου για τις λάθος επιλογές. Τις έχω παραδεχθεί αυτές τις ευθύνες. Η κρίσιμη πολιτική επιλογή ήταν να μην οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης και να οδηγηθούμε στις κάλπες να δώσει με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας ο ελληνικός λαός.

-Αν δεν είχατε πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά και είχε βγει τότε Πρόεδρος…

-Ο κ.Σαμαράς με επιλογή του δεν έκανε τίποτα για να ολοκληρώσει τότε την πέμπτη αξιολόγηση. Σήκωσε τα μολύβια. Επίσπευσε την εκλογή Προέδρου γιατί είχε φτιάξει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, αφήνοντας και άδεια τα ταμεία. Ο σχεδιασμός του δεν ήταν να έρθει σε συμβιβασμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήρθε να παραδώσει στο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, παραδέχθηκε μεν ότι υπήρξαν συνέπειες από την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε δε ότι ο λογαριασμός της διακυβέρνησής του δεν συγκρίνεται με εκείνον των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από την κυβέρνησή του. «Είχαμε την αφέλεια ότι οι εταίροι μας θα σεβόντουσαν τη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από μας. Υπήρξαν συνέπειες, αλλά όχι τραγικές. Ήμασταν στο χείλος του γκρεμού, μας είχαν στριμώξει στον τοίχο. Ηταν η επιμονή του Σόιμπλε.

Να επιστρέψουμε στο γιατί χάσατε. Αυτό που σας κόστισε περισσότερο ήταν η μεσαία τάξη. θεωρείτε ότι η υπερφορολόγηση του μεσαίου πληθυσμού ήταν λάθος; Πιστεύετε ότι εκεί χάσατε το παιχνίδι;

-Εχουμε επιστροφή στο εισόδημα της μεσαίας τάξης. Είναι θυμωμένος αυτός που έχει χάσει 5.500 ευρώ και του επιστρέφονται 600 ευρώ. Η σωστή βάση είναι ότι τα νοικοκυριά ήταν εξαντλημένα την προηγούμενη περίοδο και εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία να πάρουν ανάσα. Είναι έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Πιστεύετε ότι η μεγάλη λεηλασία στη μεσαία τάξη έγινε από το 2015 έως σήμερα; Ηταν μια πολιτική ηπιότερης προσαρμογής από αυτή που ζήσαμε από το 2010 έως το 2015. Ο κόσμος δεν μπορούσε να αγοράσει και έμπαιναν λουκέτα.

-Να δούμε τι υποσχεθήκατε.

-Μπερδεύετε τις προγραμματικές δηλώσεις του Γενάρη του ’15 με εκείνες του Σεπτέμβρη του ’15.

-Οι θεσμοί λένε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να υπερφορολογήσει…

– Δεν το κάναμε με ευχαρίστηση. Επρεπε να πιάσουμε τους στόχους. Ηταν λάθος να το κάνουμε με το παραπάνω, αλλά κι αυτό δεν ήταν επιλογή. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ρεκόρ στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός των δημοσίων επενδύσεων μειώθηκε λίγο. Δεν ήταν επιλογή μας να φορτώσουμε τα βάση στους μεσαίους για να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Το 2015 βρισκόμασταν στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Και σεις στη θέση του αντίστοιχες επιλογές θα κάνατε, παρόμοιες, όχι ίδιες. Μας κατηγορούν για επιδοματική πολιτική, αλλά έτσι κάποιοι ζουν με αξιοπρέπεια.

-Ναι, αλλά η εξίσωση δεν βγαίνει…

-Στα χρόνια μας έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανοίγουν επιχειρήσεις. Στα χρόνια μας έχουμε το ρεκόρ των ενεδύσεων, στον τουρισμό έχουμε φτάσει 30 εκατ. τουρίστες, παντού ανοίγουν ξενοδοχεία…

-Πολλά από αυτά όμως, ήταν πράγματα που είχαν ξεκινήσει από πριν, π.χ. τα περιφερειακά αεροδρόμια…

-Να σας πω για επενδύσεις που έγιναν στα χρόνια μας;  Είναι άχαρο και άδικο -σπάσαμε ταμπού- να λέτε ότι έχουμε πολιτική δογματική απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

-Το Ελληνικό θα έπρεπε να είχε προχωρήσει…

-Ορισμένες φορές πρέπει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Παραλάβαμε μια προβληματική σύμβαση. Αν δεν αναγκαζόμουν σε προωρες εκλογές. Θα είχαμε ξεκινήσει την παραχώρηση των μετοχών. Ενα οικόπεδο παραλάβαμε. Όλα έγιναν με διαρκή αγώνα. Προχωρήσαμε σε μεγάλο βαθμό, αλλά και σ’ αυτό ασκείτε κριτική.

-Θα γυρίσετε στις τακτικές του 3% στην αντιπολίτευση;

-Δεν θα είμαστε στην αντιπολίτευση. Και εσείς και οι αντίπαλοί μας μην βιάζεστε.
«Το e-mail Χαρδούβελη το έβγαλε η Καθημερινή, πριν από τις εκλογές», παρατήρησε ο Αλέξης Παπαχελάς, στη σχετική αποστροφή του κ.Τσίπρα, ο οποίος επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προετοιμασθεί για την αντιπολίτευση. «Είναι μια κρίσιμη μάχη και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει». Ο κ.Τσίπρας επανήλθε στο ζήτημα της μεσαίας τάξης, λέγοντας ότι είναι άδικο να λέγεται ότι υπήρχε η ταξική επιλογή να χτυπηθεί η μεσαία τάξη. Δεν ξέρω τι είπε ο κ.Τσακαλώτος. Δεν ήταν επιλογή να χτυπήσουμε τη μεσαία τάξη. Μεσαία τάξη είμαι, έχω την εικόνα αυτή, δεν έχουν την εικόνα αυτοί που δεν έζησαν ποτέ δίπλα τους. Τα σαλόνια δεν τα μέμφομαι, αν έχουν φτιαχτεί με έντιμη επιχειρηματικόματα.

-Να πάμε στην υπόθεση Novartis, Καταγγέλλεται ένας υπουργός σας ο κ.Παπαγγελόπουλος για χειρισμούς Ρασπούτιν. Ποιός ήταν ο ρόλος του κ.Παπαγγελόπουλου, που είχε δηλώσει ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο;

-Δεν ξέρω αν είναι το μεγαλύτερο, αλλά είναι ένα από τα μεγαλύτερα το σκάνδαλο του φαρμάκου. Στον σκάνδαλο της Novartis υπάρχει πολύς δρόμος για να βγάλουμε συμπεράσματα. Αρχικά ούτε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου είχε βρεθεί μαύρο πολιτικό χρήμα

-Πως μπορείτε να το προεξοφλείτε όμως; Επαναφέρω τη δήλωση Παπαγγελόπουλου

-Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Ηθικά είναι, μειωνόταν η φαρμακευτική δαπάνη, αλλά η Novartis συνέχιζε να παίρνει μεγάλα κονδύλια.

-Δεν έχει διαρευνηθεί ακόμη…

-Εκείνη την περίοδο η χώρα είχε μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη κατά 4 δισ.  μεγαλύτερη.  Η Novartis είχε εσωτερική πληροφόρηση και δεν είχε χασούρα από το PSI παρά 2-3%, ενώ άλλες εταιρείες έχασαν 20% από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

-Βγάλατε στα μανταλάκια κάποιους ανθρώπους, μέσα ενημέρωσης που είχαν σχέση με σας…

-Η εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή με δέκα πολιτικά πρόσωπα. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι εμείς υποδείξαμε στην εισαγγελία να στείλει δέκα πολιτικά πρόσωπα

-Το λέει ο κ.Αγγελής, ότι υπήρξαν συγκεκριμένες πιέσεις για στοχοποίηση προσώπων

-Ο κ.Αγγελής λέει ότι το σκάνδαλο Novartis είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο. δεν μπορώ να απαντήσω αν υπήρξαν λάθη από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

-Το τεκμήριο της αθωώτητας παραβιάστηκε για όλους

-Οχι. Και αντί να ζητάτε εξηγήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό γιατί ήταν τόσο μεγάλη η δαπάνη… Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί.

-Δεν προέκυψε κάτι γι΄αυτό δεν πήγατε σε ειδικά δικαστήρια

-Δεν υπήρξε πολιτική επιλογή ποινικοποίησης. Υπάρχουν έρευνες , αλλά όχι να μας λέτε ότι δεν υπάρχει και σκάνδαλο….

-Οταν έρθει η υπόθεση Παπαγγελόπουλου στη Βουλή, εσείς συμφωνείτε για εξεταστική επιτροπή;

-Είναι καραμπινάτο σκάνδαλο, τεράστιας σημασίας, αφορά το φάρμακο που το πλήρωναν ακριβότερα οι συνταξιούχοι απ΄ όλη την Ευρώπη και είχε σκανδαλώδη μεταχείριση μια εταιρεία. Δεν προσπερνάω τίποτα. Η υπόθεση ξεκίνησε από το FBI…

-Δεν είναι έτσι, πήγε ένας δικηγόρος και κατέθεσε. Το FBI δεν έχει βρει απολύτως τίποτα.

-Εγώ βλέπω το πολιτικό σκέλος και αυτό είναι ότι την επίμαχη περίοδο, η Novartis έπαιρνε τιμές άλλες από τις άλλες εταιρείες, τί έπρεπε να κάνω;

-Για την αλλαγή στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Ο κ.Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει

-Κινηθήκαμε στο πλαίσιο του Συντάγματος και τους νόμους. Η διαδικασία ξεκίνησε σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Δεν είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές, τις είχα προαναγγείλει.

Νωρίτερα, ο Σκάι είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο twitter βίντεο από την προσέλευση του κ.Τσίπρα στις εγκαταστάσεις του:

«Η χώρα δεν ξεκίνησε να υπάρχει το 2015»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε πολύ μεγάλα και δύσκολα ζητήματα. Πέτυχε στον βασικό του στόχο να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Ωστόσο, προσδοκία μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού ήταν αυτό να γίνει πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα», ανέφερε για το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα δεν ξεκίνησε να υπάρχει το 2015. Στη χώρα, το 2015, έγιναν εκλογές, για πρώτη φορά με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι. Αυτό δεν έγινε το 2009, ούτε μετά που ο κ. Σαμαράς μας άφησε το 2015 με 28% ανεργία και με άδεια ταμεία. Εγώ είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι θα συγκρουστώ. Μπορεί το παιχνίδι να ήταν στημένο. Πράγματι πήγα σε συμβιβασμό αλλά είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που προσήλθε στις κάλπες με πλήρη επίγνωση της κατάστασης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που υπογράμμισε ότι οι επιλογές που έκανε ήταν πολύ δύσκολες, αλλά η χώρα σήμερα είναι εκτός προγράμματος.

Ιδίως για την 5η αξιολόγηση, είπε ότι ο κ. Σαμαράς δεν την ολοκλήρωσε, επέσπευσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διότι στο μυαλό του είχε το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» η οποία θα προκαλείτο και λόγω των άδειων ταμείων που παρέδωσε. Θύμισε εξάλλου, ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρέδωσε καν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός.

«Στις διαπραγματεύσεις του 2015 δεν κρύψαμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό»

Μπορείτε να καταλογίσετε άγνοια κινδύνου αλλά δεν κρύψαμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και διαπραγματευτήκαμε σκληρά μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε ο πρωθυπουργός για τις δραματικές διαπραγματεύσεις το 2015 σημειώνοντας ότι τελικά αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απείχε από αυτό το πρόγραμμα που ήθελε να επιβάλει ο Β. Σόιμπλε.

Για το πόσο στοίχισε το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισ. και το 2014 ήταν στα 178 δισ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ της χώρας στα 178 δισ. και σήμερα είναι 186 δισ.», είπε αλλά δεν αρνήθηκε ότι, εκείνες τις ημέρες των σκληρών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις με κόστος πολιτικό για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Για τη φορολογία

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη φορολογία. «Το 83% των φόρων επιβλήθηκε με το 1ο και το 2ο Μνημόνιο. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μεσαία τάξη έχασε ετησίως 5.300 ευρώ από το εισόδημά της από το 2010 έως το 2015. Από το 2015 έως το τέλος του 2017, υπάρχει επιστροφή 680 ευρώ ετησίως στο μεσαίο εισόδημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στα 300.000 λουκέτα, στη μείωση 40% μισθών και συντάξεων έως το 2015. «Η Ελλάδα το 2015 ήταν μια χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Ήταν ηθική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να μην αφήσουμε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού να περιθωριοποιηθεί. Το ΔΝΤ ήθελε το μοντέλο της εξαθλίωσης και το αποτρέψαμε», είπε απαντώντας για την αποτελεσματικότητας της επιδοματικής πολιτικής.

«Ο Ποινικός Κώδικας δεν έγινε στο Μαξίμου ούτε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε αποφυλακίσεις τρομοκρατών. «Αναπαράγεται μια ψευδής εντύπωση, ότι εμείς θέλουμε να βγάλουμε έξω το Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα. Ο Ποινικός Κώδικας δεν έγινε στο Μαξίμου ή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, φτιάχτηκε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή έγκριτων νομικών», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους του Σκάι: «Αναδεικνύετε το θέμα, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, και επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι η κριτική σας είναι και άδικη και σκόπιμη».

Για τις διακοπές στο σκάφος

«Ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο. Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου. Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν την ιδιωτική μου ζωή για να δημιουργήσουν θέμα προεκλογικά. Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη», είπε ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την φιλοξενία του σε σκάφος Κατερίνας Παναγοπούλου.

«Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Source:protothema