Τσίπρας για εργασιακό: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος των αυταρχικών καθεστώτων

Με υψηλούς τόνος σχολίασε από το βήμα της Βουλής το εργασιακό νομοσχεδίο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «βαφτίζει τον Μεσαίωνα Αναγέννηση».

Ξεκινώντας τη δική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ομιλία με προκατασκευασμένα επιχειρήματα εκ μέρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος λίγο πριν είχε βρεθεί στο βήμα της Βουλής.

Αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή στις συνεδριάσεις της Βουλής με φυσική παρουσία, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «εκτίθεται».

«Δεν είναι εύκολο στην εποχή της τεχνολογίας, να κρύψεις αλήθειες. Πώς μπορεί να κρυφτεί πια ότι μας κυβερνά ένα κόμμα χρεωκοπημένο οικονομικά αλλά και ηθικά. Δεν μπορεί να κρυφτεί αυτό, κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αρχιερέα των ψεύτικων υποσχέσεων» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: «ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα», θέτοντας ως παράδειγμα την παροχή μόνο του εμβολίου της AstraZeneca στις νεότερες ηλικίες.

«Χτίζετε τείχη διχασμού γύρω από τους νέους, γύρω από τους εργαζόμενους, από τους ανθρώπους του πολιτισμού» συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Εντός των τειχών βρίσκεται η ελίτ. Η ελίτ που σας στηρίζει και την στηρίζετε».

Χαρακτηρίζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο «θεμέλιο λίθο» αυτού του διχασμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «βαφτίζει τον Μεσαίωνα Αναγέννηση».

«Ξεχρεώνετε γραμμάτια σε αυτούς που σας στήριξαν και σας στηρίζουν. Το αμαρτωλό παρελθόν σας δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις σας, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «ό,τι πιο αντιεργατικό έχει έρθει σε αυτήν την αίθουσα για ψήφιση» να διαπραγματεύεται «με ατομική σύμβαση ο πανίσχυρος εργοδότης με τον αδύναμο εργαζόμενο».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, ο κ. Τσίπρας είπε: «Βαδίζετε συστηματικά προς τα πίσω, στην ίδια αντίληψη του χθες, σαν να κυβερνά τη χώρα το μαυσωλείο του φιλευλευθερισμού, καταργείτε το 8ωρο, διαλύετε την Επιθεώρηση Εργασίας».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι μέσα σε 2,5 χρόνια κατάργησε ό,τι είχε επιτύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Μέσα στην πανδημία βρήκατε την ευκαιρία να κάνετε ακόμα περισσότερα. Από τη μέρα που αναλάβατε η αύξηση του κατώτατου μισθού διαρκώς αναβάλλεται» υπογράμμισε, προβλέποντας ωστόσο: «Έχω καλά νέα για τους εργαζόμενους, μάλλον δεν θα είσαστε για πολύ κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζετε».

«Αυτή η δυστοπία που θέλετε να επιβάλετε και μάλιστα ως πρόοδο δεν μπορεί να είναι το αύριο της πατρίδας μας», τόνισε. «Είναι η ίδια συνταγή που μας οδήγησε στη χρεωκοπία το 2010. Αυτό που απαιτείται σήμερα δεν είναι νόμοι που δένουν χειροπόδαρα τον εργαζόμενο. Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο».

Content retrieved from: https://www.cnn.gr/politiki/story/270336/ergasiako-nomosxedio-live-i-omilia-toy-alexi-tsipra.

Μετάβαση στο περιεχόμενο