Γιατί ο Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε χθες στον Τσίπρα – Πότε πιστεύουν στη ΝΔ ότι θα γίνουν εκλογές

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεπεραστεί και από τους πολίτες και από την εποχή μας.

Καθρέφτη των ψηφοδελτίων, που καταρτίζει η ΝΔ για τις εθνικές εκλογές, αποτελεί το ευρωψηφοδέλτιο, που παρουσιάστηκε χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο».

Η ΝΔ έκλεισε πρώτη τη λίστα με το σύνολο των υποψηφίων της, την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου, 42 ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες για το ευρωκοινοβούλιο, αναζητούν πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επιλογές για την ευρωλίστα της ΝΔ έκανε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που συνάντησε προσωπικά όλους τους υποψηφίους. Στόχος του ήταν το ψηφοδέλτιο του κόμματός του για την ευρωβουλή, να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: να καλύπτονται όλες οι ηλικίες, να συνδυάζεται η εμπειρία με την ανανέωση, να κινητοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα άνθρωποι που κρατούσαν μέχρι σήμερα αποστάσεις από τα κόμματα και κυρίως, να μπορούν όσοι εκλεγούν, να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη από όταν εκλέχθηκε στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει το συσχετισμό δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό ενόψει και των εθνικών εκλογών (αν δεν γίνουν ταυτόχρονα). Ο ίδιος χθες, επέλεξε να μην αναφερθεί καθόλου ονομαστικά στον Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο, όπως εξηγούσαν από το επιτελείο του στο newpost.gr, να στείλει το μήνυμα ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεπεραστεί και από τους πολίτες και από την εποχή μας.

«Δεν θα αφιερώσουμε σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα πολύ ενέργεια για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματα της. Αυτό το οποίο περιμένει να ακούσει από μας είναι πως θα κάνουμε την ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Πως θα δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Πως θα προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις. Πως οι γειτονιές μας θα γίνουν πιο ασφαλείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από εσωκομματικά προβλήματα: οι συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που αποδυναμώνουν ή ακυρώνουν κάθε φορά το κυβερνητικό αφήγημα στην οικονομία, και η υπόθεση Πετσίτη που συνδέεται πλέον άμεσα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά είναι μόνο δύο από τους πονοκεφάλους του κ. Τσίπρα, που χθες αυξήθηκαν από τις νέες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών χθες άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι λείπει η θετική ατζέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό δεν του προσφέρει επ’ αόριστον στήριξη. Παράλληλα αναφερόμενος στους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση Novartis σημείωσε ότι έχει ένα πρόβλημα, «όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας», ενώ διαμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί το κυβερνών κόμμα να μην ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου.

Υπό το κλίμα αυτό, στη ΝΔ θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει λάβει ακόμα τις αποφάσεις του για το χρόνο των εθνικών εκλογών, ασχέτως του τι λέει δημοσίως. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επιτελείου, όλα θα εξαρτηθούν από το ποιο θα πιστέψει ότι θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Αν εκτιμήσει ότι μπορεί να το διαχειριστεί, τότε ίσως ρισκάρει να εξαντλήσει τη θητεία του. Αν όχι, θα τις προκηρύξει για τον Μάιο, ώστε να μην περάσει το καλοκαίρι βυθισμένος στην εσωστρέφεια, και με όλους να τον αντιμετωπίζουν ως τον «απερχόμενο».

Ο Συντονιστής της ομάδας Στρατηγικής και Επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, εκτίμησε πάντως πως το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα είναι τέτοιο που θα στείλει το μήνυμα των επερχόμενων αλλαγών και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δίνει την περίοδο αυτή, μάχη χαρακωμάτων. «Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη και ενισχυμένη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί καταποντισμό. Το αποτέλεσμα που θα δώσει ο ελληνικός λαός θα είναι ο προάγγελος της μεγάλης αλλαγής», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας χθες στην ΕΡΤ.

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο