Επικαιρότητα

Τσακαλώτος: Σε τρεις με τέσσερις μήνες θα βγούμε στις αγορές

Το «παρών» σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο  υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και μεταξύ άλλων στην ομιλία του προχώρησε εμμέσως σε μια προαναγγελία που σχετίζεται με το μέλλον της Ελλάδας στις αγορές.

«Ο προϋπολογισμός είναι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επεκτατικός και μειώνει τη λιτότητα», τόνισε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνέχισε λέγοντας:

«Τα 750 εκατ. που ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ έγιναν 910 εκατ ευρώ, με την έγκριση των θεσμών. Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά έχουμε δημοσιονομικό χώρο 3,5 δισ ευρώ και μπορούμε να μειώνουμε τη λιτότητα κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι το 2022».

Μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών μίλησε και για το μέλλον της Ελλάδας στις αγορές. «Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 3-4 μήνες να μου το πουν ξανά αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού τον κατηγόρησε  για παροχολογία, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του.  «Ο Χουλιαράκης, που λέει τις λιγότερες υπερβολές από όλους μας στην κυβέρνηση, κοστολόγησε το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στα 6 δισ ευρώ. Ποια είναι η παροχολογία; Τα 6 δισ του Μητσοτάκη ή τα δικά μας 910 εκατ ευρώ;», επεσήμανε.

«Έχουμε φύγει από την κρίση και η οικονομία σημειώνει μια καλή ανάπτυξη. Πήραμε μια καλή λύση για το χρέος, που μας δίνει ανάσα για τουλάχιστον 15 χρόνια με χαμηλές χρηματοδοτικές ανάγκες. Έχουμε χρηματοοικονομικό απόθεμα πάνω από 25 δισ ευρώ. Αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Θέλουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς διαστρεβλώσεις και ανισότητες, μια χώρα πιο κοινωνική και δημιουργική, περήφανη για τη θέση της στον κόσμο, χωρίς τα κόμπλεξ του παρελθόντος», υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Μία μέση τετραμελής οικογένεια έχασε από 2010 έως το 2015 το 37% του εισοδήματός της. Από το 2015 έως το 2017 αυξήθηκε κατά 160 ευρώ. Μια οικογένεια που ανήκει στο 25% των πιο πλούσιων, δηλαδή στη μεσαία τάξη, έχασε το 36%, ενώ με εμάς το εισόδημά της αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Ποιος, λοιπόν, τσάκισε τη μεσαία τάξη;», πρόσθεσε.Καταληκτικά, από την Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη  ότι από τα 910 εκατομμύρια του προϋπολογισμού τα 400 εκατ αφορούν την επιδότηση στέγασης.

«Ξοδεύουμε χρήματα για τα νέα ζευγάρια, για να μπορούν να βρουν σπίτι χωρίς τη βοήθεια από την γιαγιά και τον παππού», ανέφερε.

Source:pagenews
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *