Επικαιρότητα

Τσακαλώτος κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Εσείς φταίτε που δεν έχουμε βγει στις αγορές

Την Τρίτη (27.11.2018) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό. Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για τη μη έξοδο στις αγορές, στον τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα που του δίνει… ασίστ όπως ο Τζον Στόκτον και κάπου εκεί “χώρεσε” και μια φυματική σαρανταποδαρούσα.

«Θα συνεχίσουμε ως ήρεμη δύναμη να κάνουμε την δουλειά μας, ο κόσμος με εμάς ξέρει που πηγαίνει, ξέρει τι θα έχει με μας. Με εσάς ξέρει; Ότι δεν θα κόψετε φόρους και δεν θα μειώσετε τον στόχο για το πλεόνασμα; Γιατί να σας εμπιστευτούμε;» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμα στις αγορές αν και βγήκε από τα Μνημόνια.

«Έχουμε βγει δυόμιση φορές στις αγορές. Το ότι δεν έχουμε βγει ακόμα μετά την λήξη του προγράμματος είναι τεκμήριο αποτυχίας των δύο πρώτων Μνημονίων. Εσείς φταίτε που δεν βγήκαμε στις αγορές. Τα επιτόκια είναι σχετικά ψηλά για διάφορους λόγους. Δεσμεύεστε να παραδεχτείτε την επιτυχία αν βγούμε στις αγορές; Ή θα βρείτε κάτι άλλο να λέτε τότε;”.

Απαντώντας στον Χρήστο Σταϊκούρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «δεν έχουμε κομματικές, αλλά έχετε δίκιο ότι έχουμε ταξικές στοχεύσεις για τους άνεργους, για όσους θέλουν δημόσια σχολεία και νοσοκομεία, για όσους θέλουν ενίσχυση εργασιακών δικαιωμάτων. Ναι γι’ αυτούς έχουμε μεροληψία».

Αναφερόμενος στο “μαξιλάρι” και απαντώντας ξανά στον εισηγητή της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν χτίστηκε από την αύξηση της φορολόγησης, τη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την περικοπή κοινωνικών δαπανών, τη στάση πληρωμών από το Δημόσιο σε ιδιώτες. «Το απόθεμα χτίστηκε από την εκταμίευση του καλοκαιριού» είπε και πρόσθεσε πως «έχετε δίκιο ότι θέλει προσοχή το πλεόνασμα αλλά δεν έχετε δίκιο ότι χτίστηκε έτσι που λέτε εσείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ποτέ ότι είναι θετική η υπεραπόδοση. Δημιουργεί αξιοπιστία αλλά ποτέ δεν είχαμε αυτό στόχο. Στόχος είναι να είμαστε εντός των στόχων».

Και κάπου εκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έβαλε… μπασκετικά στοιχεία στην ομιλία του. Παρομοίασε τον Χρήστο Σταϊκούρα με τον… Τζον Στόκτον, τον βετεράνο του NBA που έγραψε ιστορία με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ για τις ασίστ του. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ο Στόκτον έδωσε 15.806 ασίστ στην καριέρα του. «Ο κ. Σταϊκούρας δεν ξέρουμε πόσες ακόμα ασίστ θα μας δώσει αλλά κάθε ερώτημά του ήταν και μία” τόνισε. Όσο για τη φυματική σαρανταποδαρούσα; Ακόμα κι αυτή (σ.σ. την έχει… ξαναχρησιμοποιήσει πέρυσι ξανά σε ομιλία για τον προϋπολογισμό), είπε ο κ. Τσακαλώτος, θα μπορούσε να ξεπεράσει τον πήχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Source:newsit
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *