Επικαιρότητα

Το ταξίδι Μητσοτάκη στη Βαυαρία λίγο μετά την Πρωτοχρονιά

Στο Seeon, ένα παλιό και επιβλητικό μοναστήρι Βενεδικτίνων στη Βαυαρία, λαμβάνει εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια χώρα μια πολιτική παράδοση: η πρώτη συνεδρίαση του χρόνου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών. Το λεγόμενο Klausurtagung του CSU, του εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών, είναι ένα καθιερωμένο πολιτικό ορόσημο στην αρχή του χρόνου, ενώ φέτος, καλεσμένος είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο τριήμερο event, από τις 3 ως τις 5 Ιανουαρίου, συμμετέχουν οι 46 βουλευτές του κόμματος στην Bundestag, αλλά και οι ευρωβουλευτές, προεξάρχοντος του προέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι εκεί δύο μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, θα μιλήσει κεκλεισμένων των θυρών αναλύοντας το σχέδιό του για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, αλλά και για την πορεία της Ευρώπης, και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των υψηλόβαθμων προσκεκλημένων. Έτερος προσκεκλημένος θα είναι ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βάραντκαρ.

Αν μη τι άλλο, το εδώ και καιρό προγραμματισμένο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Βαυαρία έρχεται σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συγκυρία, λίγες μέρες πριν την έλευση στην Αθήνα της Καγκελαρίου Μέρκελ, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, διατηρεί στενή πολιτική σχέση με τον κ. Βέμπερ, την υποψηφιότητα του οποίου για την προεδρία της Κομισιόν έχει υπογράψει, ενώ ο Βαυαρός πολιτικός ήταν καλεσμένος και στο συνέδριο της ΝΔ προ ολίγων εβδομάδων.

Source:reader
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *