Μετά τις αντιδράσεις για το ΚΥΣΕΑ ο Τσίπρας σκέφτεται να… ενημερώσει τους αρχηγούς

Η αντιπολίτευση ζητά ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και για τις συνομιλίες του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία τους συνάντηση στην Άγκυρα

Συνεχίζονται οι αντιφάσεις από την κυβέρνηση στον χειρισμό των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο, μετά τη νέες προκλήσεις από την Τουρκία στο μέτωπο των γεωτρήσεων στην Κύπρο. Αντιδρώντας στην σκληρή κριτική που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ότι προχώρησε σε μία δραματοποίηση της υπόθεσης, με την αιφνιδιαστική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, το Μαξίμου εμφανίζει τώρα τον πρωθυπουργό πρόθυμο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις. Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική περίοδο Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ότι «ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα».

Σημειωτέον ότι η αντιπολίτευση ακόμα αναμένει ενημέρωση από τον κ. Τσίπρα για τις πολύωρες συνομιλίες του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία τους συνάντηση στην Άγκυρα και παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί μετ’ επιτάσεως από την κυβέρνηση να δοθούν εξηγήσεις για τη διπλωματία της στα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει κάπως τον αντίκτυπο της κίνησης με την προχθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για προφανείς λόγους, καθώς η σπασμωδική αυτή αντίδραση από την Αθήνα εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για τον τουρισμό. Η κυρία Αχτσιόγλου απαντώντας στην ερώτηση εάν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, φρόντισε να ρίξει τους τόνους, τονίζοντας «ανήσυχοι δεν πρέπει να είμαστε».

Η κυρία Αχτσιόγλου υπεραμύνθηκε πάντως των κυβερνητικών χειρισμών αναφέροντας ότι «η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ήταν απαραίτητη» και απέρριψε τα περί δραματοποίησης. Επέκρινε δε την αξιωματικής αντιπολίτευση, λέγοντας ότι η κριτική από τη ΝΔ περί επικοινωνιακού εντυπωσιασμού ήταν απαράδεκτη. «Η λειτουργία ενός οργάνου δεν έγινε για δραματοποίηση» είπε χαρακτηριστικά.

Η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού επέμεινε ωστόσο ότι η έντονη διεθνής αντίδραση στις προκλήσεις της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα των ερεισμάτων που έχει αποκτήσει η χώρα, χάρη στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Source:protothema
Μετάβαση στο περιεχόμενο