Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Οπαδική βία χωρίς τέλος

Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με τα απανωτά περιστατικά οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη και δεν είναι λίγοι οι αξιωματικοί, που εκφράζουν φόβους για περεταίρω κλιμάκωσή τους.

Το βράδυ της Παρασκευής είκοσι κουκουλοφόροι έφθασαν έξω από το αθλητικό κέντρο της Πολίχνης στα δυτικά της πόλης με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Επιτέθηκαν σε μία παρέα νεαρών με ρόπαλα, και σπασμένα μπουκάλια, με αποτέλεσμα ένας άνδρας 23 ετών να μεταφερθεί με τραύματα σε νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο σημείο, προχώρησαν στην προσαγωγή δέκα ατόμων, αλλά για κανένα από αυτά δεν προέκυψε η εμπλοκή του και έτσι αφέθηκαν ελεύθερα.

Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που οπαδοί αντίπαλων ομάδων επιλέγουν τη βία, για να λύσουν τις διαφορές τους.

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν το πρώτο από τα συνεχόμενα περιστατικά των τελευταίων ημερών στις 20 Μαρτίου, έξω από το γήπεδο Χαριλάου, με μία επίθεση κουκουλοφόρων, από την οποία δεν γλίτωσαν ούτε τα σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών.

Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, ανεγκέφαλοι πυρπόλησαν οχήματα σε πυλωτή πολυκατοικίας, με τους ενοίκους να κινδυνεύουν από τους καπνούς και τις φλόγες. Λίγες ημέρες μετά άγνωστοι ξυλοκόπησαν τρία άτομα, μόνο επειδή νόμιζαν ότι υποστήριζαν την αντίπαλη ομάδα.

Στελέχη της Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους και άλλων υπηρεσιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών αυτών των περιστατικών, ενώ επιχειρούν να βρουν πώς ξεκίνησε η σκληρή διαμάχη των τελευταίων ημερών, για να δώσουν ένα τέλος.

Content retrieved from: https://www.huffingtonpost.gr/entry/thessalonike-opadike-via-choris-telos_gr_60693c5dc5b6832c79380477.