Επικαιρότητα

Θεοδωράκης: Θετική ψήφος στις Πρέσπες δεν σημαίνει και παροχή εμπιστοσύνης

«Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή.

Κάλεσε επίσης κάθε βουλευτή που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με τη συμφωνία.

Αναφερόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, υπογράμμισε πως «δόθηκαν στον κ. Τσίπρα με υποσχετική».

«Βουλευτές που εμφανίζονται σφόδρα αντίθετοι στη συμφωνία, έλεγαν σε δημοσιογράφους πως θα πρέπει να δούμε τη ζημιά που θα γίνει στη χώρα εάν δεν υπερψηφιστεί», ανέφερε προς υπεράσπιση της θέσης του υπέρ της συμφωνίας και επεσήμανε πως ο «ΣΥΡΙΖΑ έκανε σχολή κωλοτούμπας και επηρέασε τους αντιπάλους του».

Ο κ. Θεοδωράκης άφησε σαφείς αιχμές τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό του «Μακεδονικού»: «Ένα εθνικό θέμα αντί να γίνει αφορμή για συνεννόηση, έγινε όπλο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Η κυβέρνηση νόμιζε πως θα διασπάσει την αντιπολίτευση, η αντιπολίτευση οχυρώνεται πίσω από τις κομματικές γραμμές».

Επίθεση στους «έξι»

«Οι 4 από τους 6 βουλευτές, που ξαφνικά είδαν το συριζαϊκό φως και δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κρύβονται και δεν μιλούν» κατήγγειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Αρνούνται να εξηγήσουν στο κοινοβούλιο και τελικά στους ψηφοφόρους τους τι είναι αυτό που τους κάνει να συνταχθούν χωρίς όρους με αυτή την κυβέρνηση. Γιατί προφανώς μια ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα και δίνει λευκή επιταγή για τη συνέχισή της».

«Και θα ήθελα να ρωτήσω: Αυτοί οι βουλευτές που θα προστεθούν στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα που έχουμε μπροστά μας- ας πούμε – για τη συνταγματική αναθεώρηση; Οι διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας – κράτους θα στηριχθούν από τους ΑΝΕΛΙΤΕΣ που απέμειναν στην κυβέρνηση; Ο αφορισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια βρίσκει σύμφωνο τον κ.Δανέλλη ή σε ένα-δύο μήνες θα ψάχνει ο κ.Τσίπρας για μια νέα πλειοψηφία;

Και έρχομαι και στο πιο επίμαχο. Ο κ.Κόκκαλης και ο κ.Ζουράρις, οι οποίοι έχουν κάνει καριέρα ως Μακεδονομάχοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, θα ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα τη συμφωνία των Πρεσπών; Έχουν δεσμευτεί γι’ αυτό στον κ.Τσίπρα; Ή είναι ψήφος εμπιστοσύνης μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης;» διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Και πρόσθεσε: «Χθες έκανα μια πρόταση για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα μετακινήσεων βουλευτών. Πρότεινα να δεσμευτούμε όλοι, ότι οι βουλευτές που εκλέγονται με ένα κόμμα δεν αλλάζουν κοινοβουλευτική ομάδα στη διάρκεια της θητείας τους. Περιμένω, λοιπόν, μια απάντηση από την κ. Γεννηματά που έχει πάρει 3 βουλευτές από άλλα κόμματα, από τον κ. Μητσοτάκη που έχει πάρει 4 βουλευτές από άλλα κόμματα και προφανώς από τον κ. Τσίπρα που κρατάει την κυβέρνησή του με βουλευτές κάθε λογής. Ανάμεσα σε αυτούς και με βουλευτές που έχουν δοθεί από τον κ. Καμμένο με υποσχετική, όπως λένε και στο ποδόσφαιρο».

Source:newpost
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο