Επικαιρότητα

Θεμα ωρών ο ανασχηματισμός όπου ο Πρωθυπουργός αύριο 30/8 θα ανακοινώσει το νέο υπουργό συμβουλίου

Όπως έγραψε το Day2day τα «φώτα» πέφτουν κυρίως στα οικονομικά υπουργεία.

Στα δυνατά χαρτιά θεωρείται στο Μέγαρο Μαξίμου  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, που θεωρείται πιθανό να αναλάβει ακόμα περισσότερα καθήκοντα.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί ο ανασχηματισμός να είναι σαρωτικός δεν πρέπει να αποκλείεται μετακόμιση» του Χρήστου Σταϊκούρα στο Ανάπτυξης . 

Πάντως ένας  κραταιος θα ειναι Ο Νικος Δενδιας . Ο πρώτος σε δημοφιλία υπουργός της κυβέρνησης αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία (καθώς οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν ενδέχεται να επηρεάσουν ευρύτερα τις ισορροπίες στη γεωπολιτική σκακιέρα).

Σταθεροί αναμένεται να μείνουν επίσης οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Επίσης δεν πρόκειται – σύμφωνα με πληροφορίες – να αλλάξουν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου , καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα  θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση.

Οι αλλαγές θα επικεντρώνονται  στα υπουργείο με «κοινωνικό» πρόσημο, όπου αναμένεται να υπάρξουν καραμπόλες και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Τα σενάρια  έχουν φουντώσει  για  το ενδεχόμενο να αναλάβουν νέα καθήκοντα η Νίκη Κεραμέως, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Κώστας Τσιάρας.

Την ίδια στιγμή μεγάλο ερωτηματικό παραμένει αν ο πρωθυπουργός θα διατηρήσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου σύμφωνα με τις τελευταιες πληροφορίες θα είναι εκτος κυβερνητικού σχήματος μαζί με τον ΓΓ του ΥΠ  ΠΡΟΠΟ  ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ (Τέως αρχηγό  της ΕΛΑΣ) με τους 102 νεκρους στο Μάτι .

Ο βασικος λογος ήταν τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ προς την  κυβέρνηση για την έκταση που πήραν οι αυγουστιάτικες πυρκαγιές. «Ψήφος εμπιστοσύνης» θα δοθεί στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, που σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα.

Υπάρχουν και δύο υπουργεία που έχουν πολλούς… μνηστήρες σε περίπτωση που αδειάσει η θέση. Το υπουργείο Πολιτισμού είναι από τους πλέον επιθυμητούς «προορισμούς» για αρκετούς  βουλευτές, ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα παραμείνει η Λίνα Μενδώνη. Αλλά και το υπουργείο Τουρισμού αποτελεί «πόλο έλξης», ειδικά μετά τα θετικά μηνύματα που υπήρξαν όσον αφορά στις αφίξεις από το εξωτερικό.

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται επίσης και σε επίπεδο υφυπουργού, όπου αρκετοί αναμένεται να μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο