Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνιες …εκτός μικροφώνου (προς το παρόν)

Λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο υπήρξε η πρώτη κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκφράζοντας ενδεχομένως και τους προβληματισμούς από τους κόλπους των «53» ενόψει του «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως του ενδεχόμενου να υπάρξει εκλογή προέδρου από την βάση και να πραγματοποιηθεί πρώτα το άνοιγμα προς τη σοσιαλδημοκρατία και μετά το συνέδριο, ο Ευκλ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής ατζέντας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνεται ότι ο Ευκλ. Τσακαλώτος ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Αλ. Τσίπρα, κίνηση που περιλαμβάνει στοιχεία αμφισβήτησης. Έτσι ο Αλ. Τσίπρας «σήκωσε» το γάντι» και ζήτησε να απαντήσει στην ομιλία Τσακαλώτου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ήρεμα, από τη θέση του και εκτός μικροφώνου. Εξήγησε ότι το κόμμα έχει και ατζέντα και πολιτική και πρόσθεσε με νόημα ότι αυτή προσωποποιείται και στις επιλογές που έκανε για τις πολιτικές θέσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα καΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ – υπενθυμίζεται ότι τις θέσεις κατέλαβαν και «προεδρικοί» και εκπρόσωποι από τους «53» και από την Προοδευτική Συμμαχία.

Στο σημείο που ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι το κόμμα έχει πολιτική στάση, ένας βουλευτής από τα πίσω έδρανα φώναξε «πρόεδρε δεν ακούγεσαι». Και ο Αλ. Τσίπρας, πιθανότατα συνεχίζοντας την παρέμβασή του, είπε «άντε μην τα πάρω». Το επεισόδιο έληξε σε εκείνο το σημείο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο