Όπως έγινε γνωστός, οι δικαστές ακολούθησαν διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα, που επίσης είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τις ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν». Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του εμπίπτει  στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει  να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν μπορέσει να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του.

Στον αντίποδα, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως  ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του,  ο νομοθέτης, δεν  περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών  ισοβίων όπως αυτός.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην αίτηση του ο Σάββας Ξηρός αναφερόταν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, επικαλούμενος αναπηρία 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει η υπεράσπιση του, «ισχύει εφ’ όρου ζωής».