Επικαιρότητα

Συμπλοκή αναρχικών-ΜΑΤ στο Α.Τ. Ακροπόλεως – Ποιος επιτέθηκε σε ποιον;

Επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως το βράδυ της Πέμπτης, όταν πορεία αντιεξουσιαστών και μελών συλλογικοτήτων που έκαναν πορεία πέρασαν έξω από το Α.Τ. στο Κουκάκι.

Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 21.00, όταν πορεία κατά του Airbnb έφτασε έξω από το Α.Τ., με σκοπό να συνεχίζει προς άλλο σημείο στο Κουκάκι. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., άτομα που συμμετείχαν στην πορεία πέταξαν ξύλα και καδρόνια εναντίον αστυνομικών που είχαν παραταχθεί έξω από το Τμήμα για τη φύλαξή του. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει επίσης ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί που διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Τελείως διαφορετική, ωστόσο, είναι η εικόνα που έδωσαν στη HuffPost Greece αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δήλωσαν ότι η πορεία ήταν ειρηνική και τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές. Ένας από τους διαδηλωτές έπεσε λίγα μέτρα μακριά από το Τμήμα αιμόφυρτος στο έδαφος από χτύπημα στο κεφάλι. Περαστικός, μάλιστα, πρόλαβε και τράβηξε και φωτογραφία τον τραυματία, υλικό που είναι διαθέσιμο στις Αρχές σε περίπτωση που του ζητηθεί. Μάλιστα, το αίμα ήταν εμφανές στο πεζοδρόμιο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μία προσαγωγή, που πιθανότατα να μετατραπεί σε σύλληψη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο