Επικαιρότητα

Σύγκρουση για Novartis και «Ρασπούτιν» μεταξύ Σαμαρά, Παπαγγελόπουλου και Τσίπρα

Αντιπαράθεση για τη Novartis προκάλεσε η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά οποίος δήλωσε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» στην πολύκροτη υπόθεση.

Στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει η υπόθεση Novartis, μετά από συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δήλωσε πως ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας σε συνέντευξή του πως η αντίδραση του κ. Σαμαρά δείχνει ότι «κάτι δεν πάει καλά». Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε αντίστοιχα αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Τσίπρα.

«Ο λεγόμενος “Ρασπούτιν” είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον μήνυσα εξαρχής, τον κατονόμασα. Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση», ήταν η αρχική δήλωση του κ. Σαμαρά που άναψε πολιτική «φωτιά».

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» πρόσθεσε ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, είναι ο δεύτερος δικαστικός που παραιτείται και  κατονομάζει τον «Ρασπούτιν».

NOVARTIS
Υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής ζητά ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμοπουλου

«Δεν τον ξέρει ο κ. Τσίπρας; Αστειεύεστε; Στο Υπουργικό του Συμβούλιο είναι. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαζί τα σχεδίασαν, μαζί τα εκτέλεσαν. Ας μην κρυβόμαστε», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα», απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, προσθέτοντας πως όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή του, τώρα «θα απολαύσουν» τα λόγια και τα γραπτά του.

«Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, εξηγώντας ότι μέχρι σήμερα ο ίδιος  «με μεγάλη προσπάθεια» σιωπούσε.

«Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου, θα “απολαύσουν” τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Τσίπρας: Συμπεριφέρονται με τρόπο που κραυγάζει ότι κάτι δεν πάει καλά

Την κόντρα Σαμαρά – Παπαγγελόπουλου για Novartis και «Ρασπούτιν» κλήθηκε να σχολιάσει και ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο cnn.gr, οπότε και δήλωσε ότι «κάτι δεν πάει καλά».

«Ο κ. Σαμαράς και άλλοι που έχει αναμειχθεί το όνομά τους και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, συμπεριφέρονται όλο αυτό το διάστημα με έναν τρόπο που φωνάζει, κραυγάζει, ότι κάτι δεν πάει καλά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Novartis
Τι απαντά ο Καλογήρου στις καταγγελίες Αγγελή για τη Novartis και τη δράση του «Ρασπούτιν»

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον κ. Σαμαρά, συμπλήρωσε πως «εάν κάποιος θεωρούσε ότι είναι “καθαρός ουρανός κι αστραπές δεν φοβάται”, θα έλεγε “ας διερευνηθώ κι ας βγει το αποτέλεσμα”. Αυτός ξεκίνησε κάνοντας μηνύσεις, απειλώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια και πιστεύοντας ότι θα προλάβει πριν ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση να έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί, προκειμένου ο ίδιος να καθαρίσει, αλλά και να εμπλέξει και τους πολιτικούς του αντιπάλους».«Εμείς δεν λειτουργήσαμε με μια λογική ρεβανσισμού, μια εκδικητική λογική, δεν πήγαμε να στήσουμε ειδικά δικαστήρια για τον πρώην πρωθυπουργό, είπαμε ας πάει στη δικαιοσύνη και ας διερευνηθεί κι ό,τι ευθύνες υπάρχουνε να αναδειχτούν», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Σαμαράς: Ξέρετε εσείς κ. Τσίπρα…

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε το «γάντι» στα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές στην απάντησή του.

«Πράγματι, κύριε Τσίπρα, κάτι δεν πάει καλά. Ξέρετε εσείς…» ήταν η απάντηση του κ. Σαμαρά.