Επικαιρότητα

Στη Βουλή σήμερα η υπόθεση Πετσίτη

Στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται σήμερα, στις 10:00 το πρωί, η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, μετά από σχετική επερώτηση 21 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για τις σχέσεις του στενού φίλου και συμμαθητή του Νίκου Παππά, με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για τα εξής:

1. Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας;

2. Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;

3. Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016;

Εξίσου σημαντική είναι και η αξίωση των «γαλάζιων» βουλευτών προς τον κ. Παππά να αποκαλύψει, εάν γνωρίζει και άλλες «περίεργες» αμοιβές του κ. Πετσίτη από επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, και αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.

Κατά πληροφορίες, δεν αποκλείεται, κατά τη σημερινή συζήτηση της επίμαχης επερώτησης στη Βουλή, να υπάρξει παρέμβαση και από τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον όλες οι τοποθετήσεις, καθώς μέχρι πρότινος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επέλεγε να σιωπά σε μια υπόθεση που προσιδιάζει σε σκάνδαλο άνευ προηγουμένου.

Source:cnn
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *