Επικαιρότητα

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Κοτζιά, Πολάκη και rebate

Οι δικογραφίες έχουν φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης και κατευθύνονται στη Βουλή προκειμένου να ανακοινωθούν και να ακολουθήσουν είτε τη γνωστή διαδικασία της επιτροπής Δεοντολογίας (για υποθέσεις βουλευτών) είτε της προκαταρκτικής-εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα (για υποθέσεις υπουργών).

Σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις όλων των εκκρεμών δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί και έχουν πάρει το δρόμο προς τη Βουλή, αναμένεται να προχωρήσει μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης το προεδρείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικογραφίες έχουν φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης και κατευθύνονται στη Βουλή προκειμένου να ανακοινωθούν και να ακολουθήσουν είτε τη γνωστή διαδικασία της επιτροπής Δεοντολογίας (για υποθέσεις βουλευτών) είτε της προκαταρκτικής-εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα (για υποθέσεις υπουργών).

Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ άλλων, αναμένεται να ανακοινωθούν τρεις υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα:

  • Η μήνυση του πρώην υπουργού των Εξωτερικών, Nίκου Κοτζιά κατά του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου
  • Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της συνομιλίας, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα
  • Η δικογραφία από την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για τα 241 εκατ. ευρώ από το rebate, κατά τριών πρώην υπουργών της περιόδου 2006-2010. Όπως είχε αποκαλύψει, προ εβδομάδων, το Newpost – και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από την έδρα – η έρευνα στρέφεται κατά τριών υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή και συγκεκριμένα των κ. Δημ. Αβραμόπουλου, Γ. Αλογοσκούφη και της κας Φάννης Πάλλη – Πετραλιά.
Source:newpost