Επικαιρότητα

Στη φυλακή ξανά ο Τσοχατζόπουλος και δυο ακόμη συγκατηγορούμενοί του

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχαν καταθέσει τόσο ο πρώην υπουργός όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών

Νέες δικαστικές περιπέτειες δρομολογούνται άμεσα για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα εισήχθη για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας.
Ο 79χρονος πρώην υπουργός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων) σε 19 χρόνια κάθειρξη για μαύρο χρήμα από εξοπλιστικά, θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

Και αυτό καθώς, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχαν καταθέσει τόσο ο πρώην υπουργός όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που τους είχε καταδικάσει και επιβάλλει καθείρξεις για τα εξοπλιστικά. Ο Άρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης κρίνοντας ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Μάλιστα, στη φυλακή θα πρέπει να επιστρέψει και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος, συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού. Στον Γ. Κωνσταντάτο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει κάθειρξη 6 ετών.

Ο Άρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την αίτηση που υπέβαλε ο δικηγόρος ζητώντας  την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ως εκ τούτου θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.
Τέλος, για τον ίδιο λόγο στη φυλακή θα πρέπει να επιστρέψει και χρηματιστής Κ. Αντωνιάδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων  σε κάθειρξη 6 ετών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο