Επικαιρότητα

«Στα σκαριά» συνάντηση Θεοδωράκη-Βενιζέλου

Έχει ήδη γίνει μια πρώτη επικοινωνία προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα.

Συνάντηση μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου προγραμματίζεται και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost. Έχει γίνει ήδη μια πρώτη επικοινωνία προκειμένου να συναντηθούν οι δύο άνδρες, με πρωτοβουλία του πρώην επικεφαλής του Ποταμιού και όπως μαθαίνει το Newpost αυτό που απομένει είναι να συγκεκριμενοποιηθεί ο χρόνος.

Παράλληλα, συνήλθε χτες ηλεκτρονικά η ΜΕ.ΣΥ.Α. του Ποταμιού (το όργανο της Μεγάλης Συνέλευσης Αντιπροσώπων) προκειμένου να επικυρωθεί η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για μη κάθοδο του κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, της αλλαγής ηγεσίας και της αυτόνομης παρουσίας. Ψήφισαν θετικά 58 σε σύνολο 100 μελών, αλλά 25 περίπου μέλη απουσίαζαν. Είναι ενδεικτικό ότι κάποια μέλη του Ποταμιού δεν ήξεραν το συγκεκριμένο όργανο και ψαχνόντουσαν.

Σημειώνεται ότι το Ποτάμι το ψήφισαν στις ευρωεκλογές 86.000 περίπου ψηφοφόροι και μέχρι τώρα δεν υπάρχει «γραμμή» στο τι προτείνεται να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του στις εθνικές εκλογές, ενώ δεν έχει απαντηθεί το θέμα μίας πιθανής προεκλογικής συνεργασίας με κάποιο κόμμα. Όπως μαθαίνει το Newpost, το Ποτάμι δέχεται συγκεκριμένο κομματικό «φλερτ», το θέμα συζητήθηκε στα όργανα αλλά στο Πολιτικό Συμβούλιο υπήρξαν αντιδράσεις. Κάποιες ήταν αναμενόμενες, αλλά υπήρξε και μία που λογίζεται ως… μεγάλη έκπληξη.

Σε χτεσινή του συνέντευξη στο ΑΠΕ, ο Γιώργος Μαυρωτάς, απαντώντας στο αν σκέφτεται το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με κάποιο κόμμα, απάντησε ότι «κάτι τέτοιο συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο αλλά δεν φαίνεται να ευδοκιμεί μια τέτοια προοπτική». Ερωτώμενος αν η μη συμμετοχή του Ποταμιού στις εκλογές ευνοεί την αυτοδυναμία της ΝΔ, ο κ. Μαυρωτάς απάντησε ότι «μπορεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Ποταμιού να είναι πιο κοντά στη ΝΔ, αλλά αν το Ποτάμι συμμετείχε τελικά στις εκλογές και δεν έμπαινε στη Βουλή -όπως ήταν σχεδόν βέβαιο-, τότε το εκτός Βουλής ποσοστό του, θα κατέβαζε τον πήχη της αυτοδυναμίας της ΝΔ. Οπότε νομίζω ότι το επιχείρημα ότι βολεύει τη ΝΔ δεν ισχύει», δήλωσε.

Το βέβαιο είναι ότι έχει αποφασιστεί ο προγραμματισμός ενός έκτακτου συνεδρίου του Ποταμιού τον Σεπτέμβριο και ότι όπως έχει γράψει πρωτύτερα το Newpost, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην τηλεόραση με μία εκπομπή.

 

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο