Επικαιρότητα

Σφοδρές αντιδράσεις για τη δήλωση Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο – Τι απαντά ο πρώην υπουργός

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα», δήλωσε ο πρώην υπουργός. 

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του πρώην υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, που ισχυρίζεται ότι γεωγραφικά το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε στο Open ότι το Αιγαίο φθάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο και επέμεινε πως το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο.

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη», συνέχισε.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάνει λόγο για ανεκδιήγητες απόψεις και υποστηρίζει ότι η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα και η αγνοία της κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη.

Ο διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος με ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει: «Επικίνδυνη η δήλωση του πρώην υπουργού κ. Τσιρώνη, καθώς απηχεί τουρκικές διεκδικήσεις. Η Τουρκία επιδιώκει από το 2011 τη διάκριση μεταξύ Αιγαίου και Αν. Μεσογείου, διότι θέλει να απομονώσει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά».

Στον πρώην υπουργό απαντά και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος. «Ναι, το Καστελλόριζο είναι στο Νότιο Αιγαίο ! Sorry Guys …», έγραψε στο Twitter και πρόσθεσε: «Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Τσιρώνη οτι η Γεωγραφία είναι προβολή της Ιστορίας στον Χρόνο».

Τι απαντά ο Γιάννης Τσιρώνης

Μέσα από το Twitter επέλεξε να απαντήσει σε όσους αντιδρούν στις δηλώσεις του ο Γιάννης Τσιρώνης.

«Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του Καστελλόριζου  είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση», σημειώνει ο πρώην υπουργό και προσθέτει: «Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα  εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;».

Source:newpost
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *