Ρουβίκωνας, αναρχικοί και ταραξίες αλωνίζουν με θεατή την ΕΛΑΣ

Μέσα σε τέσσερις ημέρες το αστυνομικό δελτίο είχε τέσσερα χτυπήματα του Ρουβίκωνα, μια εισβολή μέχρι τον 7ο όροφο του Εφετείου και μια διακοπή της προσπάθειας πιστοποίησης του προγράμματος σπουδών του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ

Επιθέσεις από μέλη του Ρουβίκωνα, εισβολές από αναρχικούς στο εφετείο και ύβρεις και απειλές από φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν σημειωθεί μέσα σε λίγα 24ωρα με την ΕΛΑΣ να παραμένει απλός θεατής και να μην έχει κάνει ούτε μια σύλληψη.

Η αδράνεια αυτή έχει αποθρασύνει, μάλιστα, τα μέλη του Ρουβίκωνα που απειλούν μέσω Facebook ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή».

Πρωταγωνιστής των επεισοδίων η αναρχική ομάδα η οποία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες – από την Κυριακή και μετά – έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις. Τελευταίο κρούσμα η εισβολή στην πρεσβεία της Βραζιλίας με τα μέλη του Ρουβίκωνα να φτάνουν μέχρι τον τρίτο όροφο του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η πρεσβεία.

Είχαν προηγηθεί το «ντου» στην πρεσβεία της Ελβετίας, η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας ευρέσεως εργασίας Manpower και η επίθεση με υλικές ζημιές κατά των καταστημάτων Leroy Merlin.

Την Τετάρτη αναρχικοί έφτασαν ανενόχλητοι μέχρι τον έβδομο όροφο του κτηρίου του Εφετείου για να διαμαρτυρηθούν για την απεργία πείνας που κάνει ένας εκ των συλληφθέντων από την ομάδα των ληστών του Διστόμου με την ΕΛΑΣ να κάνει μόνο 14 προσγαγωγές με τους προσαχθέντες στη συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι.

Την ίδια ημέρα, όπως γράφει η Καθημερινή, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εισέβαλαν στο χώρο της βιβλιοθήκης του τομέα Ανόργανης Χημείας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να μην επιτρέψουν σε διδάσκοντες και πέντε Έλληνες καθηγητές από ΑΕΙ του εξωτερικού να συνεδριάσουν προκειμένου να πιστοποιήσου το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος. Η ομάδα των ταραξιών, μάλιστε, όταν οι ακαδημαϊκοί αντέδρασν αρχικά τους έβρισε και στη συνέχεια τους απείλησε ότι «όπου και να κρυφτείτε θα σας βρούμε. Ακόμη και σε αίθουσα ξενοδοχείου να πάτε, θα σας βρούμε».

Όλο αυτό το σκηνικό επέτρεψε στο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργο Καλαϊτζίδη, να γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook για «διασυρμό των μέτρων ασφαλείας όλων των “καλά φυλασσόμενων” κτιρίων και περιοχών».

kalati-1
Source:protothema
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο