Επικαιρότητα

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την παρουσία της Μπέτυς Μπαζιάνα στη δίκη της ΧΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ειρωνικά ότι προφανώς η σύζυγος του πρωθυπουργού πήγε να τιμήσει στο δικαστήριο την πρωτοφανή καθυστέρηση της διαδικασίας που οφείλεται στο ΣΥΡΙΖΑ – “Ούτε έξω από τη δικαστική αίθουσα δεν έχουν περάσει για να αντιληφθούν τη φρίκη που σκόρπισαν οι νεοναζιστές” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την παραμονή της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την έναρξη της διαδικασίας, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κάνει λόγο για υποκρισία και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι φέρει την ευθύνη για την καθυστέρηση της δίκης και για συμπόρευση με τη ΧΑ.

“Αύριο, 20 Απριλίου, κλείνουν ακριβώς τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, την οποία προκάλεσε η ΝΔ με στοιχεία που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ήδη από το 2013.

Προφανώς την «επέτειο» της πρωτοφανούς αυτής καθυστέρησης που οφείλεται αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να τιμήσει σήμερα στο δικαστήριο η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει για ποιον λόγο όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη ΧΑ. Στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, στις πλατείες της αγανάκτησης, στο δημοψήφισμα παρωδία, στις κοινές επισκέψεις βουλευτών τους στα νησιά, στην προσπάθεια να επιβάλλουν απλή αναλογική, στον διορισμό της κ. Θάνου στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Έχει και η υποκρισία τα όρια της” αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος της ΝΔ να πιάνει στο στόμα του τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη των νεοναζιστών

«Το κόμμα που συμπορεύτηκε και συνεχίζει να συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα που έστρωσε το έδαφος για την άνοδό της, το κόμμα που έδειξε διαχρονικά προκλητική ανοχή στα δεκάδες της εγκλήματα, το κόμμα που προσπάθησε να ξεπλύνει τη φασιστική της δράση με την επικίνδυνη θεωρία των 2 άκρων» ξεκινά ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στη ΝΔ και προσθέτει: «Το κόμμα που είχε χρεώσει στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, τις επαφές μαζί της, το κόμμα που έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τον Μ. Βορίδη, διάδοχο του Μιχαλολιάκου στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, το κόμμα που δεν λέει λέξη για τις τωρινές φασιστικές πρακτικές απέναντι σε στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει το θράσος να πιάνει στο στόμα του τον ΣΥΡΙΖΑ και να μιλά για τη δίκη των νεοναζιστών».

«Για την πορεία της δίκης, βέβαια, και τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, κατανοούμε την πλήρη τους άγνοια. Ούτε έξω από τη δικαστική αίθουσα δεν έχουν περάσει για να αντιληφθούν τη φρίκη που σκόρπισαν οι νεοναζιστές» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Source:news247
Μετάβαση στο περιεχόμενο