Επικαιρότητα

“Φρούριο” η Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τα καλέσματα συγκεντρώσεων μέσω Facebook, το βράδυ της Πέμπτης, κατά την διάρκεια ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και τα όσα εξελίχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, έχουν προκαλέσει τις αστυνομικές εντολές αύξησης των μέτρων ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο φόβος καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες ατόμων, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν δίπλα από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έχει προκαλέσει τη δημιουργία κλοιού ασφαλείας γύρω από τα συγκεκριμένα κτίρια με αύξηση των περιπολιών και των στατικών δυνάμεων φύλαξης.

Σήμερα το πρωί εξελίχθηκαν οι πρώτες αστυνομικές συσκέψεις προκειμένου να ετοιμαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο Σύνταγμα το βράδυ της Πέμπτης κατά την ψήφιση της συμφωνίας. Οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο κοινοβούλιο και την ασφάλεια γύρω από αυτό.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, υποστηρίζουν ότι την περασμένη Κυριακή, ακροδεξιά στοιχεία ήταν αποφασισμένα να μπουν στη Βουλή και πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν όπως διαπίστωσαν από την επιμονή και βαναυσότητα των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Γι αυτό τον λόγο θα σχηματίσουν έναν ευρύ κλοιό ασφαλείας γύρω από όλες τις εισόδους του κτιρίου με παράλληλες ζώνες ασφαλείας από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, αναφέρουν ενδεικτικά ότι το βράδυ της Πέμπτης έχουν εξαγγελθεί συγκεντρώσεις και όχι συλλαλητήριο, όπου τα ακραία στοιχεία έβρισκαν καταφύγιο ανάμεσα σε πολίτες που διαδήλωναν την αντίθεσή τους, κάτι που ενδεχομένως θα επιτρέψει πιο δυναμικές αστυνομικές ενέργειες στην περίπτωση εκδήλωσης επιθέσεων και δημιουργίας επεισοδίων.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *