Επικαιρότητα

Ψαριανός και Αμυράς προεξοφλούν διάλυση του Ποταμιού και προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους

Την αποχώρησή τους από το Ποτάμι προαναγγέλλουν, ουσιαστικά, οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς.

Με μία ανάρτηση στο Facebook του κ. Ψαριανού, την οποία υπογράφουν και οι δύο βουλευτές του Ποταμιού, αναφέρουν πως «δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Ολόκληρο το κείμενο:

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η “προοδευτική” ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Αμυράς»

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βουλευτές είχαν διαφωνήσει με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από την ψηφοφορία για τις Πρέσπες κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, επιμένοντας στην καταψήφιση. Το Πολιτικό Συμβούλιο είχε τελικά καταλήξει στην ψήφο κατά συνείδηση ως συμβιβαστική λύση, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εάν τελικά οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς αποχωρήσουν, το Ποτάμι μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει εκλογών. Μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από τον Σταύρο Θεοδωράκη, αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του Ποταμιού είναι οι εξής πέντε: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς.

Αμυράς: Πολύ βαρύ για μένα

Πάντως, ο Γιώργος Αμυράς είχε φροντίσει να δώσει στίγμα πριν από την ανάρτηση στο Facebook.

Μιλώντας σήμερα, Σάββατο, στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά: «Θα δούμε με τον Σταύρο ποια είναι η θέση μου στο Ποτάμι. Θα το δούμε. Το μέλλον του Ποταμιού, και το δικό μου, θα καθοριστεί πριν τις εκλογές, πολύ πριν».

«Είμαι σε κατάσταση αμηχανίας. Δεν με κάνει χαρούμενο αυτό. Μας ρωτάνε: Πέντε νοματαίοι, δύο γραμμές; Ναι, δύο γραμμές, τι να κάνουμε, δημοκρατία έχουμε», πρόσθεσε, για να καταλήξει λέγοντας: «Είναι πολύ βαρύ για μένα με ολίγη από Ποτάμι -με ψήφο Δανέλλη- μένει η κυβέρνηση, και πάλι με ολίγη από Ποτάμι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

 

Source:iefimerida
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *