Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως μέσα «στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις στην Κύπρο με δύο πλοία. Για να καταλάβουν αυτοί που έρχονται μακριά από την περιοχή αλλά και οι εταιρείες τους πως χωρίς εμάς δεν μπορεί να γίνει κάτι στην περιοχή».

Παράλληλα ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «στη Μεσόγειο δεν μπορεί να γίνει κάτι χωρίς την Τουρκία και δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει από χθες ότι η Τουρκία στέλνει και τα δύο γεωτρύπανα της νοτίως της Κύπρου για γεωτρήσεις.

«Τώρα στο θέμα του φυσικού αερίου και τα αποθέματα γύρω από την Κύπρο δυστυχώς άρχισαν γεωτρήσεις παρά την επίμονη μας να μην το κάνουν μονομερώς και το αίτημα μας να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα και των τουρκοκύπριων. Τώρα και το δικό μας γεωτρύπανο Πορθητής κάνει γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας. Θα το πάμε κατευθείαν νοτίως της Κύπρου. Με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο μας γεωτρύπανο που θα έρθει τις επόμενες μέρες θα το στείλουμε εκεί. Θα αρχίσουμε γεωτρήσεις σε εκείνη την περιοχή. Κάνουμε προετοιμασίες γι αυτό, γίνονται σεισμικές έρευνες και θα κάνουμε γεώτρηση με ευστοχία στα σημεία που έχουμε εξακριβώσει», ανέφερε.