Πως δεν χάνει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση – 150 και ο Τέρενς

Η αυριανή, κατά δήλωση του ίδιου, παραίτηση Παπαχριστόπουλου δίνει ξανά τροφή στα σενάρια για τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης με βάση το ερώτημα εάν η έδρα θα περάσει στα χέρια του Τέρενς Κουίκ ή στα χέρια κάποιου άλλου.

Την ίδια ώρα πάντως οι ΑΝ.ΕΛ. ετοιμάζουν την άμυνα τους υποστηρίζοντας ότι κοινοβουλευτικά – ακόμα και ετυμολογικά -ο όρος συγκρότηση αναφέρεται μόνο στον αρχικό σχηματισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν δεσμεύει τις επόμενες εξελίξεις, αυτό άλλωστε είπε σήμερα στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Πάνος Καμμένος.
Εάν πάντως αυτή η ερμηνεία δεν γίνει αποδεκτή από το προεδρείο της Βουλής τα ενδεχόμενα τα οποία θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αλλά και ο Πάνος Καμμένος είναι τα εξής:

Το ένα σενάριο λέει ότι μετά την αυριανή παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου η έδρα καταλαμβάνεται από τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος είναι ήδη εκτός ΑΝΕΛ και έτσι η κυβέρνηση κερδίζει μια ακόμη θετική ψήφο.

Το άλλο σενάριο λέει πως ο Τέρενς Κουίκ δεν κρατάει την έδρα, παραιτείται και αυτή περνάει στα χέρια του επόμενου σε σταυρούς στις εκλογές, δηλαδή στα χέρια της Ελένης Σκλαβενίτη.

Εάν επαληθευτεί το δεύτερο σενάριο η κυβέρνηση αποκτά σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα καθώς μετά την παραίτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου θα έχει χάσει μια από τις 151 ψήφους στήριξής της. Μένει δηλαδή με 150 και χάνει τη δεδηλωμένη…

Έτσι, κάποιοι θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ στο δεύτερο σενάριο. Πως ο Τέρενς Κουίκ θα κρατήσει την έδρα έτσι ώστε να διατηρήσει η κυβέρνηση και την δεδηλωμένη.

Την ίδια ώρα το σενάριο να πάει η έδρα στην κ. Σκλαβενίτη γίνεται… θολό από τη στιγμή που η ίδια με επιστολή της από το 2015 ενημέρωνε ότι αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η επιστολή παραίτησης της Ε. Σκλαβενίτη

Κίνημα Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πρόεδρο κ. Πάνο Καμμένο, Γραμματεία Οργανωτικού, Γ.Γραμματέα κο Ιωάννη Μοίρα
Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας ενημερώσω για την αποχώρησή μου από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τους παρακάτω λόγους:
Δεν θα σταθώ στο χιλιοειπωμένο » παραβίαση της Ιδρυτικής μας διακήρυξης » είναι περιττό και το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας στο σενάριο της συγκυβέρνησης.
Καθώς και το γεγονός ότι εξυπηρετούνται αλλότρια συμφέροντα από άτομα που μπορούν να ελεγχθούν από άλλα άτομα, όσο και το γεγονός της μεγάλης πολιτικής στροφής του κινήματος προς αριστερά.
Τόσο αυτό το παράλογο γεγονός όσο και η απαράδεκτη συμπεριφορά των περισσοτέρων στελεχών του κινήματος και των μελών συντονιστικής Ν. Σμύρνης [ όπου αναγκάσθηκα να παραιτηθώ με την δικαιολογία ανηλημένων υποχρεώσεων, αντί να δημιουργήσω μέγα θέμα], απέναντι σε εμένα και το σύζυγό μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να παρέχω καμιά υπηρεσία στο κίνημα το οποίο ξεκίνησε με άλλες προδιαγραφές και αλλού κατέληξε.
Επί ένα χρόνο εργάσθηκα, βάζοντας πάνω από όλα τις αξίες του κινήματος οι οποίες πίστευα ότι αγγίζουν τον κάθε απλό Ελληνα πολίτη, χωρίς να αποσκοπώ σε κάποια θέση ακόμα και όταν ήμουν υποψήφια κατέχοντας την τέταρτη θέση στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου.
Αν και τόλμησα να ζητήσω να αναλάβω μια γραμματεία η έστω να συνεργασθώ μου ζητήθηκε το background, μετά από 30 χρόνια δημιουργικής εργασίας σε τομείς που δύσκολα μπορεί να βρεθεί υπάλληλος.
Θέλω να ευχαριστήσω ΟΣΟΥΣ στάθηκαν δίπλα μου, όσους βοήθησαν και για το καλό της χώρας μας, όμως επειδή έμαθα στην ζωή μου να είμαι πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ και να εκφράζω την άποψη μου χωρίς φόβο, επειδή με συγκινεί περισσότερο η ακεραιότητα στον χαρακτήρα των ανθρώπων,επειδή θέλω μια πατρίδα ελεύθερη, επειδή δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τους 3.522 πολίτες που με εμπιστεύθηκαν, ζητώ την διαγραφή μου από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Σήμερα η Ε. Σκλαβενίτη ζει στην Λευκάδα και κατά πληροφορίες δεν παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή…

Source:newsit
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο