Επικαιρότητα

Πολιτική αντιπαράθεση για τις καταλήψεις! Μητσοτάκης-Γεννηματά λένε στην κυβέρνηση: «Δεν θέλουμε κλειστά σχολεία»

Σε πολιτικό ζήτημα εξελίσσονται οι καταλήψεις στα σχολεία για το «Μακεδονικό», ύστερα από τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η αντιπολίτευση υποκινεί με τη στάση της όχι τόσο τις καταλήψεις όσο τη διείσδυση ακροδεξιών στοιχείων στα σχολεία.

Έτσι, θέση στο ζήτημα πήραν σήμερα με δηλώσεις τους Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά. Από την Πάτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα κατά των καταλήψεων, τονίζοντας πως «κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά», ενώ συμπλήρωσε πως δεν πρέπει ο πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού. «Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της δράσης του στο μαθητικό κίνημα των αρχών της δεκαετίας του ’90.

Και κατέληξε λέγοντας πως «πρέπει να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς, οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά, εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις», ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά. Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως «αφουγκραζόμαστε τα παιδιά μας, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία», καταδικάζοντας κι εκείνη το φαινόμενο των καταλήψεων. Στο ίδιο μήνυμά της στο Twitter, η κυρία Γεννηματά τόνισε επίσης πως «κλείνουμε τις πόρτες στο φανατισμό και το διχασμό».

Είχαν προηγηθεί οι αιτιάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης κατά της ΝΔ για «νομιμοποίηση της φασιστικής ρητορικής», καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο αντιλαμβάνονται πως η αντιπολίτευση πράγματι κερδίζει τις εντυπώσεις από τις μαθητικές κινητοποιήσεις, οι οποίες στρέφονται κατά της κυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η ΝΔ δεν επιθυμεί να ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή, η οποία, με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία, επιδιώκει τη διείσδυσή της σε αυτά – εξ ου και η κυβέρνηση επιχείρησε αρχικά να εκμεταλλευτεί την αμηχανία και τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα.

Source:thecaller
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *