Επικαιρότητα

Ποιοι είναι οι δύο ηθοποιοί που καλεί ο Εισαγγελέας για βιασμό και απόπειρα βιασμού

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων βρίσκονται δύο γνωστοί ηθοποιοί που έχουν καταγγελθεί για πράξεις σεξουαλικής βίας από συναδέλφους τους, μετά τα στοιχεία που προσκόμισε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού των ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Οι καταγγελίες σε βάρος των δύο γνωστών ηθοποιών, που έγιναν στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αφορούν πράξεις βιασμού και απόπειρας βιασμού και ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία η εισαγγελική έρευνα για όσα τους καταμαρτυρούν οι γυναίκες συνάδελφοί τους.

Ποιοι είναι οι δύο ηθοποιοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είναι πολύ γνωστός κωμικός, πρώτης γραμμής. Ο φάκελός του που παραδόθηκε στον εισαγγελέα και ήδη ερευνάται, περιλαμβάνει καταγγελίες για έναν βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2008, καθώς και δύο απόπειρες βιασμού, που σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες συνέβησαν, η πρώτη το 2010 και η δεύτερη το 2014.

Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, δύο από τις ηθοποιούς που προσέφυγαν στο Πειθαρχικό και φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει απόλυτα όσα ισχυρίστηκαν ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου του σωματείου τους.

Ο δεύτερος φάκελος για τον έτερο ηθοποιό που ερευνάται από τον εισαγγελέα, αφορά υπόθεση βιασμού που φέρεται να τελέστηκε μέσα στο 2020. Πρόκειται για γνωστό πρωταγωνιστή, τον οποίο έχουν καταγγείλει δημόσια γυναίκες ηθοποιοί, για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Και οι δύο καταγγελόμενοι καλλιτέχνες αναμένεται πολύ σύντομα να κληθούν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν ως ύποπτοι για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Αμέσως μετά θα κριθεί, αν θα ασκηθεί εναντίον τους ή όχι, ποινική δίωξη για τις πράξεις που τους αποδίδουν οι καταγγέλλουσες.

Πρόκειται για ονόματα πασίγνωστα στα καλλιτεχνικά δρώμενα και την τηλεόραση, που προκαλούν αίσθηση. Τα ονόματά τους δεν μπορούν να δημοσιευτούν, καθώς έχουν αποσταλεί εξώδικα στα ΜΜΕ για την απαγόρευση αναφοράς των στοιχείων τους και τα ΜΜΕ κινδυνεύουν με αγωγές αποζημίωσης και αστικές δίκες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εφημερίδες, τα κανάλια και τα σαιτ δεν δημοσιεύουν τα ονόματα αν και είναι φυσικά γνωστά σε όλους. Ενω ανάλογη στάση τηρούν και οι καταγγέλουσες, αφού και αυτές κινδυνεύουν με αγωγές.

Πέντε νέοι φάκελοι στην Εισαγγελία

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας πέντε νέους φακέλους με καταγγελίες.

Ο ηθοποιός επανήλθε στην Εισαγγελία προσκομίζοντας στοιχεία για πέντε καταγγελίες που υποβλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ηθοποιών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν σε περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου , όπου παρέμεινε για περίπου μισή ώρα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού δήλωσε πως μετά και τη σημερινή, τρίτη, συνάντηση με τον εισαγγελικό λειτουργό “το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε“.

Ο ηθοποιός δήλωσε συγκεκριμένα: “Στο πλαίσιο της τακτικής πια επαφής με τον κ.Εισαγγελέα φέραμε 5 νέους φακέλους σήμερα. Η εντολή που έχουμε από τον κ.Εισαγγελέα είναι να φέρνουμε καταγγελίες που αφορούν σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο Πειθαρχικό Όργανο του ΣΕΗ υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρούμε, γιατί έχει δικαιώματα και ο καταγγελόμενος και ο καταγγέλλων. Και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες, για να είμαστε όσο πιο σωστοί τυπικά, θεσμικά. Και να έχουμε μια πλήρη εικόνα, να μην αδικήσουμε κανένα.”

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/poioi-einai-oi-duo-ithopoioi-pou-kalei-o-eisaggeleas-gia-biasmo-kai-apopeira-biasmou/.