«Πνίγηκε» η Σητεία – Βίντεο από drone καταγράφει τις «πληγές» της κακοκαιρίας

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων

Πλήθος προβλημάτων και καταστροφές άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Σάββατο την Κρήτη.

Τα προβλήματα ήταν πιο έντονα στην ανατολική Κρήτη με την περιοχή της Σητείας να έχει… πνιγεί.

Χαρακτηριστικό το βίντεο από drone, που κατέγραψε από ψηλά την κατάσταση στη Σητεία, που «βούλιαξε» από τις πολύωρες βροχοπτώσεις.

Τα ποτάμια φούσκωσαν, ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά και το νερό παρέσυρε ό,τι βρήκε στο διάβα του, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, θερμοκήπια και καλλιέργειες. Προβλήματα καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάποιες περιοχές η μετακίνηση γινόταν με βάρκες.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν αναγκαία πολλές φορές, καθώς χρειάστηκε να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης, αφού άνθρωποι ανέβηκαν σε ταράτσες για να γλιτώσουν από τη στάθμη των νερών που ανέβαινε επικίνδυνα. Συνολικά, η πυροσβεστική κλήθηκε για να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο 23 ανθρώπους, 11 στη Σητεία, 11 στην περιοχή Πιλαλήματα στο Λασίθι και έναν οδηγό που κινούνταν στην περιοχή Τζερμιάδο Λασιθίου και είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του.

Κατέρρευσε σπίτι

Να σημειωθεί πως από τα ορμητικά νερά κατέρρευσε πέτρινο σπίτι στο Ορεινό Σητείας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη που μίλησε στο ekriti.gr, «κληθήκαμε σε πολύ σοβαρά και επικίνδυνα περιστατικά από τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες όμως για ακόμη μία φορά έβαλαν το κεφάλι τους στον τορβά, δεν υπολόγισαν τίποτα και έκαναν αυτό που έπρεπε».

Φωτογραφία: Ekriti

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο