Επικαιρότητα

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο – Λοβέρδος για Ερντογάν: «Θα κάνει τις έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης και τότε θα γίνει σίγουρα επεισόδιο»

Τι δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, για την τουρκική ακταιωρό που εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Με αφορμή το συμβάν στην Κω, κατά το οποίο Τουρκική ακταιωρός πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς εμβόλισε σκοπίμως περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε τα εξής:

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια. Για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας. Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα».

Για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και τις προκλητικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας πως όταν ο Ερντογάν κάνει τις σεισμογραφικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης, «θα γίνει σίγουρα επεισόδιο».

Μιλώντας στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είπε:

«Ο Ερντογάν μέσα σε δύο μήνες έκανε τη δεύτερη πολύ μεγάλη ήττα του, διότι δεν πήρε να βάλει ένα εκατομμύριο όπως απειλούσε, αλλά πήγε μέσα από τον συμβολισμό της εισόδου παρανόμως 20.000 δυστυχισμένων ανθρώπων να πει στην Ευρώπη ότι σας τους στέλνω και να δείτε τι θα κάνετε και την πάτησε με πολύ έντονο τρόπο. Τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα απόνερα. Πήγε στις Βρυξέλλες για να δουν την κοινή δήλωση, δεν βγήκε άκρη, έφυγε στεναχωρημένος. Προσπαθεί να κάνει τώρα μια ψευτομεσογειακή συνάντηση για το μεταναστευτικό  στην Τουρκία και γενικά ένας ηττημένος άνθρωπος δύο φορές αναμένεται πώς θα λειτουργήσει»

«Ο Ερντογάν ότι λέει το κάνει και τι μένει να κάνει; Τις έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης, τις οποίες πιστεύω ότι θα τις κάνει. Το σεισμογραφικό που είχε περάσει ήταν προειδοποίηση και αν το κάνει αυτό θα γίνει σίγουρα επεισόδιο», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Για τους κατοίκους του Έβρου: «Οι κάτοικοι της περιοχής είναι βαρκάδες που έχουν βοηθήσει, όπως και οι αγρότες. Ξέρουν δρομάκια και περάσματα και βοηθάνε τις αρχές. Άλλο είναι αυτοί και άλλο εκείνοι που πήραν τα όπλα τους και πήγαν χωρίς να τους το έχει ζητήσει κανείς. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να το καταδικάσουμε. Κανείς δεν τους κάλεσε να πάρουν πρωτοβουλίες. Όποιος δεν συνεργάζεται με τις αρχές μπορεί να μπλέξει τη χώρα. Δεν το επιτρέπει και η θρησκεία τους. Δεν λέω ότι ο καθένας είναι ανεξαίρετος».

Content retrieved from: https://www.news247.gr/amyna/plakiotakis-toyrkia-stocho-prokalesei-epeisodio-aigaio.7599812.html.

Μετάβαση στο περιεχόμενο