Πηγές ΝΔ: Στο 8,5% η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει η επεξεργασία των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η ΝΔ

Με ενσωμάτωση των πραγματικών στοιχείων από την καταμέτρηση των ψήφων στις σημερινές ευρωεκλογές, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι το προβάδισμα για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτοξεύεται στις 8,5 μονάδες.

Ανάλογη -κατά πληροφορίες- είναι η εκτίμηση που προκύπτει και από την τελική ανάλυση των ψήφων που έλαβαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για το exit poll.

Στο 100% του δείγματος των exit poll η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα με την ετυμηγορία των Ελλήνων στις σημερινές ευρωεκλογές- εκτοξεύεται στις 8,5 μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό από 32,5-34,5% έναντι ποσοστού από 24-26% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό από 7,2-8,2%. Το ΚΚΕ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 5-6%, η ΧΑ από 4-5% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου επίσης μεταξύ 4-5%. Εκπληξη και για τη Μέρα 25 του Γιάννη Βαρουφάκη που φαίνεται να συγκεντρώνει από 2,2-3,2%.

Καταρρέουν, σύμφωνα με τα exit poll, τα κόμματα του Βασίλη Λεβέντη, του Σταύρου θεοδωράκη και του Πάνου Καμμένου. Η Ενωση Κεντρώων παίρνει από 1-2%, όσο και το Ποτάμι, ενώ το ποσοστό των ΑΝΕΛ μοιάζει σχεδόν με μη ανιχνεύσιμο αφού προβλέπεται να κυμανθεί από 0,5-1%.

Source:protothema
Μετάβαση στο περιεχόμενο