«Παράθυρο» Τσακαλώτου για το αφορολόγητο; «Εμείς μπορούμε περισσότερα, να κάνουν υπομονή οι ψηφοφόροι της ΝΔ»

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δήλωσή του στο Έθνος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Eurostat πως η Ελλάδα πέτυχε… πλεόνασμα μαμούθ (χάρη στους φόρους που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι) και αυτό ανοίγει το δρόμο για νέες παροχές.

Θα μπορούσε ανάμεσα σε αυτές να είναι και το να μην μειωθεί το αφορολόγητο από το 2020, όπως είναι ψηφισμένο; Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν το λέει ευθέως, αλλά με τη φράση πως η κυβέρνηση έχει την αξιοπιστία να διεκδικήσει πράγματα, μάλλον το… εννοεί. Υπάρχει άλλωστε και η εκπεφρασμένη δέσμευση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα πως «όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη δήλωσή του ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η υπεραπόδοση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι το πιο ισχυρόχαρτί της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία άλλωστε επιστρέφει στην Αθήνα λίγο μετά το Πάσχα (σ.σ. στις 6 Μαΐου). Την ίδια περίοδο, δηλαδή, που κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού, θα γίνει η συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο για να αποφασιστεί το πακέτο παροχών και φοροελαφρύνσεων.

«Εμείς µπορούµε να διεκδικήσουμε πράγματα γιατί ήδη κερδίσαμε την αξιοπιστία µας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Που αυτή τη φορά προσέχει να μη γίνουν… παρερμηνείες σε ό,τι αφορά στο ποιος θα… κερδίσει τις εκλογές. «Η Νέα Δημοκρατία µας λέει ότι, στην απίθανη περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, όταν αποκτήσει αξιοπιστία, τότε θα µμπορέσει να διεκδικήσει κι αυτή κάτι. Συνιστώ στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να έχουν µμεγάλη υπομονή», ήταν η αναφορά του υπουργού Οικονομικών.

Source:newsit
Μετάβαση στο περιεχόμενο