Επικαιρότητα

Παράθυρο για πρόωρες εθνικές εκλογές

Μέσα σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός άφησε δύο φορές ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων στην περίπτωση που η κάλπη της Κυριακής δεν του δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης», όπως έχει θέσει το διακύβευμα.

Σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά» αφήνοντας παράθυρο προσφυγής στην κάλπη νωρίτερα από το φθινόπωρο.

Δίνοντας μάλιστα «σκληρά» χαρακτηριστικά στις ευρωεκλογές – το επιβεβαιώνουν οι δημοσκόποι που μιλούν για εκλογές που θυμίζουν εθνικές κάλπες και όχι ευρωεκλογές- είπε πως «την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Είχε προηγηθεί η συνέντευξή του στο Star όπου είχε μιλήσει για συσχετισμούς δυνάμεων που δεν θα επιβραβεύουν το σχέδιο της ΝΔ. Αρνήθηκε πάντως πως οι συνθήκες είναι ίδιες με το 2014 όταν ο ίδιος ζήτησε εθνικές κάλπες μετά την νίκη του στην ευρωεκλογές, καθώς, όπως είπε, είμαστε ούτως ή άλλως πολύ κοντά στις εθνικές εκλογές, σε αντίθεση με εκείνη την περίοδο.