Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, Τέρενς Κουίκ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε δρομολογήσει τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την απόφασή του με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. 

«Σας δηλώνω ότι ο βουλευτής ΠαπαχριστόπουλοςΑθανάσιος από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα «Ανεξάρτητοι Ελληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία», αναφέρει η επιστολή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν υφίσταται πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, καθώς δεν έχει πέντε βουλευτές που να έχουν εκλεγεί με το κόμμα, πως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

51351633 317094305612283 5594579886728544256 n copy

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους είχε πει ότι θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, παρότι γνώριζε ότι αυτό θα σήμανε αυτομάτως και τον «θάνατο» της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

«Το βάρος στην συνείδηση ότι θα χάσουν την δουλειά τους 50 άνθρωποι θα το έχουν οι αποστάτες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας του προκλήθηκε από τις μεθοδεύσεις των Τσίπρα – Βούτση.

«Από τη Δευτέρα ξεκινά η άγρια αντιπολίτευση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Λίγο μετά τις 10 το πρωί, οπότε και έληγε το τελεσίγραφο που είχε στείλει στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε πει ότι η διαγραφή του βουλευτή του θα γίνει μετά την ομιλία του στη Βουλή.

Source:cnn
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *