Επικαιρότητα

Παραιτήθηκαν Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου από βουλευτές

Οι βουλευτές της ΝΔ είχαν προαναγγείλει την παραίτησή τους, ότι, δηλαδή, δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Την παραίτησή τους από τη θέση των βουλευτών υπέβαλαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς θα είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη ο ίδιος στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενώ η κ. Ασημακοπούλου απέστειλε επιστολή παραίτησης από τη βουλευτική της έδρα στη B’ Αθήνας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πήγε στον πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μόλις ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, τηρώντας την δέσμευση που είχε δώσει ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία, προκειμένου να μην υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, ώστε να μην αναγκαστούν να παραιτηθούν η Έλενα Κουντούρα και ο Σπύρος Δανέλης.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Κατερίνα Μάρκου, αφού και αυτή είναι υποψήφια της ΝΔ για την ευρωβουλή.

Source:newpost