Παπαχριστόπουλος: Θα περιμένω το αργότερο μέχρι την Πέμπτη να παραδώσω την έδρα μου

«Θα περιμένω το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, είτε βρει ο κ. Καμμένος λύση είτε όχι με την κοινοβουλευτική ομάδα, εγώ θα παραδώσω την έδρα μου», ξεκαθάρισε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν θέλω να είμαι εγώ που θα διαλύσω την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος υπερψήφισε την Παρασκευή τη Συμφωνία των Πρεσπών και δήλωσε ότι θα παραιτηθεί. Όπως ο ίδιος υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, δεν γνώριζε τον κανονισμό της Βουλής και «ενώ είχα έτοιμη την παραίτησή μου, όταν άκουσα τον Πάνο Καμμένο σκέφτηκα ότι δεν θέλω να είμαι εγώ που θα διαλύσω την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

«Άκουσα την κραυγή αγωνίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ότι έχει μεθοδεύσει ο κ. Βούτσης τον διαμελισμό του κόμματος των ΑΝΕΛ. Δεν σας κρύβω ότι ούτε εγώ ήξερα τον κανονισμό. Κι όταν είδα ότι ο Αριστείδης Φωκάς προσχώρησε στους ΑΝΕΛ χάρηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι εγώ η αιτία ένα κόμμα με το οποίο πολιτεύτηκα, πήρα την έδρα μου κ.λπ. (να διαλυθεί)» εξηγεί ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Έδωσα μία υπόσχεση στον εαυτό μου, σε κανένα άλλον, να παρατείνω μέχρι να βρει κάποια λύση, υπάρχουν δυο-τρεις βουλευτές, γιατί αν δεν είσαι βουλευτής που να προέρχεσαι από το συγκεκριμένο κόμμα δεν “πιάνεται” η πεντάδα. Για 4-5 μέρες δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα περιμένω το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, είτε βρει ο κ. Καμμένος λύση είτε όχι με την κοινοβουλευτική ομάδα, εγώ θα παραδώσω την έδρα μου», τόνισε.

Σημειώνεται ότι μετά την αποχώρηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, η έδρα του θα πάει στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί άμεσα από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Έτσι η ΚΟ θα αριθμεί 5 βουλευτές, εκ των οποίων όμως ο Αριστείδης Φωκάς, δεν έχει εκλεγεί με το δικό τους ψηφοδέλτιο. Για να διατηρηθεί λοιπόν η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να επιστρέψει ένας εκ των Νικολόπουλου, Λαζαρίδη ή Δημήτρη Καμμένου, προτού ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του.

Source:reader
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο