Επικαιρότητα

Ομόφωνη τοποθέτηση των Ευρωπαίων κατά της τουρκικής προκλητικότητας

«Τα αποτελέσματα του [σ.σ. του συμβουλίου των ΥΠΕΞ] όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη στάση των ευρωπαίων ομολόγων του στο ζήτημα των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του μετά το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «ομόφωνη τοποθέτηση» κατά της Τουρκίας.

«Είχα σήμερα μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικώνκαι μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση η ομόφωνη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι «μετά από αυτήν την εκτεταμένη συζήτηση, τα αποτελέσματα, όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». «Προς την κατεύθυνση της υπενθύμισης προς την Τουρκία του διεθνούς δικαίου, του περιβάλλοντος στο οποίο πρέπει να κινείται, αλλά και των συνεπειών που μπορεί να έχει μια συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο», επισήμανε ο κ. Δένδιας.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι συζητήθηκε το Ιράν, το Ιράκ, το μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που αφορούν την κεντρική Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική. «Σε όλα αυτά είχε η χώρα μας σημαντική παρουσία», κατέληξε.

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο