Επικαιρότητα

Οι πρώτες μολότοφ – Ξεκίνησαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Ξεκίνησαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Πριν λίγα λεπτά έπεσαν οι πρώτες μολότοφ από αγνώστους που κατευθύνθηκαν προς την πλατεία των Εξαρχείων.

Άγνωστοι έχουν ανάψει φωτιές σε αυτοσχέδια οδοφράγματα στην οδό Μπουμπουλίνας.

Οδοφράγματα έστησαν από νωρίς το απόγευμα κουκουλοφόροι στην οδό Τοσίτσα και Τσαμαδού, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι βγήκαν από το Πολυτεχνείο και άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα, λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στον χώρο του Ιδρύματος και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι πορείες.

Την ίδια ώρα, μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 50 με 100 άτομα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί γύρω από τον χώρο.   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλαϊνές πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν ανοιχτές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι στο κέντρο της Αθήνας καθώς το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει φέτος την κινητοποίηση περίπου 5.000 αστυνομικών, την παρουσία ισχυρών δυνάμεων σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Επιπλέον στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί για να παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.   Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας πετά το ελικόπτερο της αστυνομίας, αλλά και drones.

Source:lifo
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *