Επικαιρότητα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον «Πειραιά Νικητή»

Την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του γηπέδου «Καραϊσκάκη», ο κ. Μώραλης παρουσίασε τους δημοτικούς και κοινοτικούς υποψηφίους του συνδυασμού του.

Στην ομιλία του λίγο αργότερα ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για «μια παρέα που πριν από πέντε χρόνια, βγήκε μπροστά για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον Πειραιά.» Τόνισε πως αυτό ήταν το βασικό κίνητρο για την συγκρότηση του υπερκομματικού συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». «Προσωπικά από την πρώτη στιγμή είχα δεσμευτεί ότι θα δρομολογούσα και θα υλοποιούσα άμεσα στον Πειραιά μας, ορισμένα απαραίτητα έργα υποδομής και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, αλλά και μια σειρά από κοινωνικές δράσεις για τους συμπολίτες μας», επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Πέντε χρόνια μετά, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, «το συμβόλαιο καρδιάς που υπογράψαμε το 2014 το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω. Kι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, ακόμη κι εκείνοι που μας αντιπολιτεύονται με μένος. Πλατείες, παιδικές χαρές, δενδροφυτεύσεις, γήπεδα, παρεμβάσεις στις προσόψεις των κτηρίων, αναπλάσεις και δράσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, παρεμβάσεις πολιτισμού, πολύπλευρες ενέργειες σε συνεργασία με το Δήμο και την Μητρόπολη Πειραιά για τη σίτιση χιλιάδων δημοτών καθημερινά, καθώς και κάλυψη των εξόδων για τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, αποτέλεσαν την έμπρακτη ανταπόδοση της συγκινητικής εμπιστοσύνης που έδειξε ο πειραϊκός λαός στον Πειραιά Νικητή και στο πρόσωπό μου», τόνισε ο. Μαρινάκης.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, πρόκειται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου και ενός κολυμβητηρίου, ώστε η πόλη του Πειραιά, όπως εξήγησε, να γίνει ακόμη πιο σύγχρονη και όμορφη πόλη.

Απολογισμός θητείας από τον Γιάννη Μώραλη

«Πριν από 5 χρόνια ξεκινήσαμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με μια ομάδα ανθρώπων με πραγματική αγάπη για τον Πειραιά, να κάνουμε ένα όνειρό μας πραγματικότητα. Να ξαναγεννηθεί ο Πειραιάς. Να γίνει μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη Ευρωπαϊκή, μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε και τη θέλουμε», ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, δούλεψε σκληρά τα τελευταία 5 χρόνια, με προγραμματισμό και λεπτομερή σχεδιασμό παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, «όπως την πολιτική αστάθεια, την οικονομική και κοινωνική κρίση».

Επιτυχία, χαρακτήρισε ο κ. Μώραλης την εξασφάλιση από τη δημοτική αρχή, 80 εκατομμυρίων ευρώ για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, και συνολικά πάνω από 111.000.000 για την ανάπτυξη του Πειραιά. «Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση μειώθηκαν 10% τα δημοτικά τέλη, στις μεγάλες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή όπως είναι η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η αξιοποίηση του Πύργου και η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου», επεσήμανε ο κ. Μώραλης. Ο δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη σημαντική κοινωνική πολιτική που έχει αναπτύξει ο Δήμος, σε αναπλάσεις πλατειών, μεγάλων εμπορικών πεζόδρομων και παιδικών χαρών, στις μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που έχουν υλοποιηθεί.

Μάλιστα ο κ. Μώραλης ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι το 2015 ήταν ουσιαστικά μια «χαμένη» χρονιά για τη χώρα, λόγω των 2 εκλογικών αναμετρήσεων και του δημοψηφίσματος, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να υλοποιήσει και να δρομολογήσει σημαντικές παρεμβάσεις.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Γιάννης Μώραλης μίλησε για έναν υπερκομματικό συνδυασμό «μακριά και έξω από κόμματα, ο οποίος συγκεντρώνει άξιους και ικανούς υποψηφίους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι καταφέραμε να φέρουμε κοντά μας ακόμα περισσότερους ανθρώπους που έβαλαν στην άκρη κομματικές πεποιθήσεις, που παραμέρισαν τις όποιες διαφωνίες και αντιθέσεις και συνεργάζονται με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσουν το συμφέρον των Πειραιωτών».

Source:reader